Следва

Линдзи, имаш нужда от помощ!

Великолепната телевизионна четворка: Живот на "Високи токчета" - Гери Гочева

Напълно непринуденият формат на предаването...

People of art преди 12 години

Какво става, когато четири напълно различни една от друга жени се съберат на едно място?

бТВ дава неподправен отговор с едно истинско женско седмично лайфстайл шоу „Високи токчета“, което се излъчва вече от няколко седмици.

Всяка неделя от 12.30 на повече от 7 сантиметра височина се качват Гери Гочева, Людмила Филипова, Ива Дойчинова и Юлияна Дончева, провокирани една от друга, да обсъждат различни актуални теми пред зрителите.

Напълно непринуденият формат на предаването сблъсква мненията и позициите на четирите жени с различен житейски опит.

Писател, бизнес дама и политик, журналист и моден консултант са участнички в една съвсем обикновена женска среща, която обаче се случва пред няколко камери. Интересно е да се наблюдава, приятно и релаксиращо е да ги слушаш.

Събрахме ги в едно блиц интервю, което обаче ще публикуваме на четири порции всеки петък сутринта.

Стартираме с Гери Гочева, първа по азбучен ред, „домакинята” на студиото, моден консултант в „Огледала” . Тя е млада, с моделски мерки и страхотни големи очи. Зодия Телец и абсолютна звезда на всяко светски парти:

Женствеността е …
богатство, което придава сияйно обаяние на жената, която я притежава. Тя притегля като магнит, буди възхищение в околните и възражда чувства у тях, вдъхновени от нежността й.

Вечната модна икона… Коко Шанел.

Любимият дизайнер… за мен е създателят ни. Едни го наричат Бог, други висш разум и т.н., но в каквото и име да го облечем, той за мен е единственият, който е създал уникати, без да подражава на никого. Едва ли има по-красиви и съвършени багри, форми и съчетания от неговите.

Дрехата, която определя стила ми … Не дрехата определя стила ми, а един аксесоар, на който много държа и това е обувката. Първо избирам обувката, която отговаря на настроението и повода, за които ще я обуя и след това избирам дрехата, съобразявайки се с нея.



Най-стилната първа дама… Жаклин Кенеди, жена, достойна за подражание.

Добрата визия зависи от… Прическата. Тя дава завършеност на цялото произведение, което сме опитали да създадем чрез дрехите, аксесоарите и гримът.

Неуверена съм, когато… се чувствам неразбрана.

Вкусът се определя от… Вкусът е даденост на индивида, но когато нямаш възможност да го реализираш, се определя от средата, в която живееш.

Грижата за кожата е… показателна за нас самите. Ако уважаваме и обичаме себе си, би трябвало и това да се отнася за всяка една клетка (частица) от нас.

Тайната на хубавия грим…
да присъства на лицето, но да не е натрапчив и да ме прави естествено красива - грим тип Анджелина Джоли и Моника Белучи.

По какво се разпознава добрият фризьор... По това, дали се връщаме при него.

Пластичните операции… няма нищо лошо в това, да искаме да изглеждаме добре, но когато тази страст ни обсеби и стане като дрога , която завладява живота ни, бих казала, че вместо да ни повдига самочувствието, тя ни комплексира и започваме да виждаме хиляди недостатъци по телата си.

Идеалната рокля… Дълга, ефирна, с гол гръб, улавяща извивките на тялото, леко подчертаваща бюста, в светъл цвят, носеща женственост и сексапил.

Проява на лош вкус е… дама да си бърка в носа, да говори вулгарно, да пие от бутилка...

Красива ме прави… сънят. Чрез него се зареждам и държа той да е минимум 8 часа.

Мъжествеността се измерва чрез... смелостта. Харесвам смели мъже, които знаят какво искат и се борят за желанията си.

Най-скъпата ми последна покупка… независимостта ми. Не е лесно да се справяш сам с проблемите на битието, но пък така се чувствам истински жива и свободна да съм господар на собствената си съдба.

Красотата е… пълноценна, когато е и вътрешна и външна. Моята истина е, че няма как да изглеждаш красив в очите на останалите, та ако ще и да си изваян като кукла в тяло и лице, когато си лош като човек.

Задължителната покупка през идващата пролет … не съм се замисляла, но честно казано мотото на жените, че им е малък гардероба и няма какво да облекат важи и за мен, и най-вече всички женски покупки са задължителни.

Мъжете харесва у мен … хмммм, ами казват, че съм „пич”, каквото и да значи:) Питайте тях.

Животът без високи токчета е… скучен. Толкова е забавно, когато се налага да се задържиш върху лед на 15 см. ток. Такива пируети и на балетен спектакъл не могат да се видят:)

Кичът е... всяко едно нещо, с което се прекалява. Хайде да не бъдем грандомани и максималисти.



Последният филм, който гледах... Мисията невъзможна: Режим Фантом.

Петте книги, които препоръчвам горещо… "Принцесата" (Макиавели за жени) от Хариет Рубин; "Път към съвършенство - истината за новото учение на Петър Дънов"; "How to be adored" от Caroline Cox; "Изворът на женската сила" от Лариса Ренар; "Мъдрост за новото хилядолетие" от Шри Шри Рави Шанкар.

Домът ми е... малък, но винаги има място за приятели. Той е уютен и същевременно модерен. Става както за купони с приятелки, така и за арт студио.

Съветите, които най-често давам… да слушаме сърцето си (интуицията). То знае кое е правилно и кой е верният път.

На нощното шкафче имам... Молещ се сребърен ангел, свещ и картички с пожелания от най-близките ми хора.

Парфюмът ми... Clive Christian, 1872 и Hermes Vetiver Tonka.

Моето оръжие за съблазняване… погледът, излъчващ блясък, топлина и желание.



Женските разговори… за мен са приятна психотерапия.

Популярността е... нож с две остриета, която малко или много те лишава от неприкосновеността на личния ти живот.

Суеверията, с които се съобразявам... опитвам се да се преборя с тях, но това с черната котка още ме мъчи:)

Интелигентността е... коренът, който дава сила на дървото на живота ми да расте здраво и плодовито.

Моята дефиния за стил… да използвам максимум три цвята в облеклото си.

Всяка възраст при жените е… такава, че им дава опитност и мъдрост.

На какво не може да се насити никога един мъж... Да се доказва.

Мъжкият жест, способен да ме съблазни… когато ми окаже внимание и уважение и ми целуне ръката, гледайки ме в очите.

Най-красивият мъж на планетата е...? Има ли такъв!?

Перфектният ден завършва със… удовлетвореност в сърцето, усмивка на лицето, чаша вино и сгушена в прегръдката на любим човек.

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра