Следва

Артистичен сблъсък в предаването „Аз обичам България”

бТВ хвана за гушата Нова ТВ

Две от водещите телевизионни медии в България влязоха в открит конфликт помежду си...

People of art преди 12 години

От bTV Media Group съобщиха, че са пуснали жалба до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), която е насочена срещу Нова Броудкастинг Груп за нарушения на забраната за нелоялна конкуренция, установена в Закона за защита на конкуренцията.

Според bTV от Нова Броудкастинг Груп, за продължителен период от време - от 2009 до 2012, са предоставяли дъмпингови цени на определени клиенти и така поставяли в неравноспоставеност останалите телевизии. Това стана ясно от изявлението на Весела Димова, директор “Продажби” на bTV. Всъщност целта на жалбата била не само да се потърси отговорност от Нова Броудкастинг Груп, но и да се предупредят останалите играчи на медийния пазар, защото нелоялната конкуренция заплашвала бъдещето на българските медии и възпрепятствала нормалното и успешно развитие на родните телевизии. 
 

Нова Броудкастинг Груп влезе на българския пазар през 2008 година. Компанията е собственик на телевизионните канали "Нова Телевизия", "Диема", "Кино Нова", "Диема Фемили" и "Нова спорт".

bTV Media Group, част от Central European Media Enterprises (CME), управляват телевизионните канали bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, както и новия канал bTV Lady.
 

 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра