Следва

Любимецът на Tiesto – Hardwell се заръща в България

Нов български сериал - Сляп адвокат начело на "Кантора Митрани" по ТВ7

В края на април в ефира на TV7 стартира първият български адвокатски сериал - "Кантора Митрани"...

 

Events преди 12 години

На 25 април е телевизионната премиера на първия български адвокатски сериал "Кантора Митрани" в ефира на TV7. Поредицата ще се излъчва всяка сряда и петък, а епизодите са с продължителност един час. 


Първият български адвокатски сериал проследява съдбите и личната борба на тримата адвокати от "Кантора Митрани", които не просто играят по правилата, а ги създават. Берто Митрани (Любомир Младенов) е емблематичен софийски адвокат, изгубил своето зрение като юноша, който се води от изключителното си чувство за справедливост и рядко срещан в наши дни рицарски морал.


Със своя необикновен усет за добро и лошо, Берто е водещ модел на подражание за младия, но много амбициозен втори адвокат в кантората - Борис Видолов (Атанас Михайлов).

Наско Михайлов е звезда в новия български сериал

Към тях скоро се присъединява и чаровната Милена Хаджийска (Ралица Паскалева), фаворитка на Берто още от университетската аула, където той я забелязва в качеството си на неин преподавател по право. Верен съюзник на адвокатското трио е и г-жа Табакова (Меглена Караламбова), дългогодишен довереник на Берто. В работата често им помага и комисар Прибойски (Цвети Павлов).


"Кантора Митрани" приема и разгадава и най-предизвикателните случаи. Но докато те разплитат чуждите житейски ситуации, техните отношения се преплитат безвъзвратно.

След загубата на съпругата си, Берто не може да намери близост с дъщеря си Леа (Светла Георгиева). Най-голяма опора в живота му е незаменимият приятел, кучето-водач Зиги. Борис и Милена са едновременно професионални съперници, но и силно привлечени един от друг. Но Борис е сгоден за красивата Невена (Искра Донова)...


"Доволни сме, че един толкова различен за нашия телевизионен пазар сериал като "Кантора Митрани" намери своя дом в TV7 и че съвместно с продуцентите на поредицата създаваме нова тенденция в развитието на българските сериали. Уверени сме в успеха на "Кантора Митрани", който със сигурност ще провокира нашите зрители”, коментира днес на предпремиерата на сериала Надя Костова, програмен директор на TV7.

"Само една година след официалния старт на MediaPro Entertainment в България, компанията може да се похвали с втори телевизионен сериал в национален ефир. За нас е гордост, че реализацията и на този проект е на изключително високо ниво и вярваме, че зрителите ще го оценят и харесат,” коментира Миро Янев, изпълнителен директор на MediaPro Entertainment, продуцентска компания благодарение, на която се реализира филма.

"Реализацията на „Кантора Митрани” и спецификата на това, че главният герой в сериала е сляп, ни накара да прогледнем и да съзрем реалните проблеми на слепите хора в България. Водени от тяхната чувствителност, ще направим всичко възможно чрез сериала да подемем действия за тяхното разрешаване”, сподели Виолета Генджелиева, изпълнителен директор на Optimists Company.


За актьорския състав:

За сложната роля на централния персонаж в сериала - Берто Митрани, е привлечен един от любимите български актьори Любомир Младенов. Неговата отдавна отчуждена дъщеря изиграва победителката в първото актьорско риалити "Star Machine" – Светла Георгиева. TV7 дава още една възможност на Светла, която феновете на риалитито нарекоха "българската Мерил Стрийп", отново да се докаже пред телевизионния зрител с тази ключова за поредицата роля.

В кантората на Берто Митрани влизат още любимеца на телевизионните зрители Наско Михайлов в ролята на амбициозния адвокат Борис Видолов. Една от най-красивите актриси, участвали в български телевизионен сериал, Ралица Паскалева играе Милена Хаджийска – любимка на адвокат Митрани още от университетската аула.

Любимата на няколко поколения Меглена Караламбова е в ролята на довереника на Берто г-жа Табакова, а една от изненадите за зрителя е Зиг-Заг (Зиги) – незаменим спътник и приятел на Берто.

За екипа:

Екипът на "Кантора Митрани” се състои от доказани професионалисти, реализирали редица успешни телевизионни, кино и други проекти в България и чужбина. Продуцент на "Кантора Митрани" е Миро Янев – изпълнителен директор на MediaPro Entertainment, продуценти за Optimists Company са Виолета Генджелиева и Дани Дивизиев, изпълнителен продуцент е Николай Урумов. Режисьори на "Кантора Митрани" са Виктор Божинов, Станислав Тодоров-Роги и Александър Косев, а главни оператори – Антон Бакарски и Григор Кумитски. Сценарният екип се състои от Добромир Байчев, Ивайла Радулова и Мони Шварц.

 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?