Следва

Дженифър Анистън по-бърза от Брад Пит! Жени се през юли на о-в Крит

Почина доайенът на българското кино Хачо Бояджиев!

Големият телевизионен режисьор си отиде само няколко месеца след като навърши 80 години...

People of art преди 12 години

Почина доайенът на българското кино Хачо Бояджиев, съобщиха от БНТ.


Големият телевизионен режисьор е починал внезапно в дома си днес, само няколко месеца след като навърши 80 години.

Той е роден на 20 януари 1932 г. в Нови пазар. Рождено му име е Хачадур Крикор Бояджиев. Повече от 40 години от живота на Хачо са свързани с работата му за БНТ. Директор е на телевизията в периода 1993-1995 г. , а до последно бе режисьор на предаването "Полет над нощта", което се излъчва всеки петък срещу събота по БНТ1, БНТ Свят и Военен телевизионен канал.
 

Хачо Бояджиев ще остане човекът - епоха, човекът - символ, човекът-творец, човекът-новатор, професионалистът с безпогрешен нюх за качественото и създател на телевизионните стандарти. За него правилата за производство и талантливите режисьори бяха двата основни фундамента на добрата телевизия.

Рядко изричаше похвали, често обаче критикуваше. Зрителите завинаги ще запомнят великолепните му Новогодишни програми, мюзикълите и постановките от Телевизионния театър, заснети под неговата режисура. За служителите на БНТ ще остане като един от най-обичаните генерални директори на медиата, който е познавал всичките си колеги лично.

Поклон пред паметта му!

 

 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра