Следва

Късно следобедно четиво: Откъс от „Автобиография“ на Франко Дзефирели

Петте любими книги на ЛиЛана

Интересната й личност определено ни заитригува и затова нямаше как да не я поразпитаме за предпочитаните от нея заглавия...

Books преди 11 години

Напоследък поп-лолитката Лилана отново се завърна към певческата си кариера и дори успешно катери чартовете с новите песни, които направи. Едната от тях - "Сама" - е в дует със световния шампион по бийтбокс и нейн брат - Skiller и предизвика истински фурор сред феновете на изпълнителката, а и не само.

Певицата от край време е известна най-вече с колаборациите си с различни изпълнители. Тя има дуети с американските рапъри Flo Rida, Снуп Дог и дори неформално с Ники Минаж.

Иначе историята й е дълга... От 6-годишна започва да посещава залата по художествена гимнастика, а едновременно с всекидневните тренировки, ходи на уроци по солфеж и пиано.

След тежка контузия, която я отказва от спортната й кариера, колкото и успешна да е тя, Лили се пренасочва изцяло към сцената. Избрана е за "лъвче" в едноименното предаване по БНТ, а след това взима участие и в “Сънчо”, “Бодлите на таралежите” и “Доброто момиче”. Това й е напълно достатъчно, за да възприеме сцената като втори дом и никога повече да не иска да слезе от нея.

Само няколко години по-късно мечтите й стават реалност. Случайно тя е избрана за новото лице на едно от най-гледаните предавания по ММ - „Искам” и за кратко време придобива огромна популярност. След поканата и осъществената фотосесия от списание „Playboy”, Лили се превръща в сексимвол и става обект на много по-засилен медиен интерес. Това не е всичко... следва сформирането на музикалния дует "Eл Ей", който правят с Aся Йочева. Дебютната им песен „Ледено студено” става един от най-обичаните български хитове и до днес.

В началото на 2005 г. обаче ЛиЛана стартира соловата си кариера, след като с Ася решават да преустановят съвместната си работа като дует. От там нататък музикалната й история ти е ясна...

Само можем да допълним, че междувременно с всичко това тя успешно завършва Международни икономически отношения в НБУ, след което и магистратура в London School оf Economics. След завръщането си преди по-малко от година ЛиЛана освен върху кариерата си на певица работи и върху собствената IT компания, която създаде.

Впечатляващо...

Интересна е тази красавица, затова определено полюбопитствахме над личността й и интересите, които има. Поразпитаме я и за предпочитаните от нея заглавия, така че вижте кои са петте любими книги на прекрасната ЛиЛана:

"Тиха пролет" от Рейчъл Карсон
"За да може детето да запази своето вътрешно усещане за чудо, което му е вродено, то се нуждае от компанията на поне един възрастен, който може да сподели и преоткрие заедно с него радостта, вълнението и мистериозността на заобикалящата ни среда".

Това е книга, която не може да те остави безпристрастен към смъртта, която човекът причинява на природата. "Тиха пролет" преобръща цялостното разбиране на целия свят, и специално на Америка в началото на седемдесете, за икономическия растеж и егоизма, за трупането на богатство на гърба на Майката Земя. Краткосрочният рационализъм е заменен от дългосрочен такъв, в който прозира и доза алтруизъм.

Определено влиянието, което е оказала тази книга върху света беше нещото, което ме накара да я прочета. Начинът, по който авторката описва картината на природата и нейната смърт, не може да се замени с нито един от документалните филми на същата тематика. Тази книга промени моя живот незначително, но животът на моите деца в бъдеще, значително!

Без Лого - Наоми Клайн

Без лого е книга, която може да накара и най-големите привърженици на глобализацията и капитализма да се усъмнят в собствените си доводи. Уж многото позитиви, които носи съвремения свят, като потребителски избор, интернет и личностна свобода, са всъщност голямата опасност, пред която сме изправени от началото на 90-те.

Създаването на професии като "изтисквач на портокали" e само един от примерите за ефектите на глаболизацията върху икономическите и социалните рамки, в които е поставен съвременият човек. Много талант и интелект изтича за обслужване на тези нови интереси. Но най-тъжното е, че когато си роден в тези нови рамки, определено изборът ти е доста по-ограничен. Сигурна съм, че ако тази книга бъде прочетена от всеки млад човек в България, тук може да стане много по-хубаво и приятно място!

Стив Джобс от Уолтър Айзъксън

Не можеш да постигнеш невъзможното, без да опиташ абсурдното! Доказателството е в тази книга.

Портретът на Дориан Грей от Оскар Уайлд

Колко е тъжно, че всички някой ден ще остареем, погрознеем и сбръчкаме! Какво ли не бихме направили, за да запазим младостта и красотата си. Бихме дали всичко, което притежаваме, дори душите си! Тъжно!

Wishpin от Джеймс Соул
Това е книга за личностното израстване. Може да промени живота на всеки, който се докосне до нея. Тя показва как да открием истинското си „Аз” и да живеем живота си „днес”. Да се водим от мечтите, не от страховете и да разберем, че успехът е навик, точно както и неуспехът.

Вижте още от поредицата "Петте любими..."!

Припомняме ти интервюто с ЛиЛана от архив, което поместихме в рубриката: Обувките на ... ЛиЛана 

 

More Books