Следва

Дарина Павлова посрещна 49-тия си рожден ден в компанията на Берлускони

Играчки-закачки в София по случай деня на детето 1 юни. Избрано от ViewSofia

Празник свързан с много игри, забавления и настроение, който ни напомня за момент, че детето в нас е живо ...

Events преди 11 години

Днес се отбелязва Международният ден на детето. Празник свързан с много игри, забавления и настроение, който ни напомня за момент, че детето в нас е живо и, че е хубаво по-често да го разхождаме навън. И без страх да се връщаме към игрите на кукли и на ластик и от време на време да разделяхме на две сърчица вричайки се във вечно приятелство.


Всяка година около датата се провеждат стотици събития свързани с малките и порастнали вече деца, които само правят празника още по-ярък, весел и незабравим. По този повод решихме да направим кратък списък с различните прояви, които и без да си дете или с дете, можеш да посетиш.



 

 



Снимки в Южния парк
И АЗ МОГА да се снимам с KoceBosse
 

Студио за детска и семейна фотография KoceBosse – партньор на I Can Too, организира фототсесия на открито за деца и техните семейства в Южния парк от 11:00 ч. до 19:00 ч днес.

Инициативата е в подкрепа идеите на И АЗ МОГА и популяризиране дейността на организацията чрез магията на изкуството.

Очакват Ви много забавления през целия ден, рисуване, музика и шоколадови усмивки. 
Заедно ще оцветим и първото голямо човече I Can Too.

Има и кратка програма:

11:00 ч. – 17:00 ч.
Фотографите от KoceBosse правят фотосесии с деца и техните семейства;
Художници рисуват заедно с децата;
Оцветяване на голямо човече I Can Too.

17:00 ч. 
Обща снимка на всички деца с голямото нарисувано човече I Can Too.

18:00 ч. – 19:00 ч.
Разрязване на голяма торта I Can Too, предоставена от „100 грама сладки” и още много снимки. 

Инициатива “Животните на Антарктида” за деца
Институт Сервантес

Близка среща с животните в Антарктида за всички любознателни деца над над 6-годишна възраст.

Обитателите на най-студения континент ще бъдат представени от Иглика Трифонова - фотограф и участник в няколко експедиции до ледения континент.

Със свои снимки изследователката ще отведе малките зрители в Антарктида и ще им покаже как живеят пингвините, тюлените, китовете и други малко познати за България животни.

Разказът ще приключи с любопитната история за невръстното кученце Пити, порода сибирско хъски, вдъхновен от книгата „Приключенията на Пити в Антарктида” на Хавиер Качо – испански учен, еколог и писател.

2 юни /събота/ сутринта
Институт Сервантес
София


Излиза поредната книга с приключенията на малкия Никола
Издава: Колибри

По случай Деня на детето, 1 юни, издателство „Колибри“ ще зарадва малките си читатели със свежа порция приключения на малкия Никола!

Както подсказва заглавието, „Малкият Никола и съседите“ въвежда нови герои в обкръжението на хитроумния ученик.

Тук той се запознава с прелестната дъщеря на съседите, получава урок по доблест и подлага плюшеното си мече на невиждано изпитание...

Аторът Рьоне Госини (1926-1977) е всеизвестният „баща“ на Астерикс, Никола и още много прочути герои, завладяли сърцата на легиони читатели по цял свят.

цена 9 лв.
Във всички книжарници в страната


Sofia Design Week Kids
Избрано


Зеленчуци, който не яде...

• работилница за играчки от храна
• 2 юни 11:00ч
• за 15 деца от 4 до 7 години
• цена 15 лева
• продължителност - около 2 часа

Как да си направиш сандвич, украсен като Батман, Червената шапчица или белия заек, но толкова вкусен, че да го изядеш на секундата? Това е работилница, в която всяко дете може да си направи приказка, да си я изиграе и да си я изяде за здраве. Работилницата ще води кукленият режисьор Елза Лалева.

Записване на [email protected].

Когато порасна

• изложба за деца
• 1 - 8 юни
• Фабрика 126

Груповата изложба е част от детската линия на Sofia Design Week, а нейната идея е да оживи и обогати детските мисли. За целта 14 български дизайнери се връщат обратно в детските си мечти и всеки от тях пресъздава това, което е искал да стане като малък. Част от участващите автори живеят и работят тук, а другите - извън България. Половината имат деца, а други - все още не.

Изложбата съдържа разнообразни инсталации - илюстрация, графичен, продуктов, интериорен, рекламен дизайн. Всяка от тях е придружена с кратко описание на професията - както според речник, така и според взето предварително обяснение от дете (от 3 до 8 год).

По този нестандартен начин се разкрива разнообразния свят на професиите. Много от инсталациите са също така интерактивни и дават шанс децата да се ангажират като рисуват, строят, подреждат, разместват.

Заек Баек * Toys

• работилница за играчки от естествени материали
• 3 юни, 11:00
• + това
• за 10 деца от 3 до 10 години
• цена 15 лева

В рамките на тази работилница децата ще имат възможност да създадат своя собствена играчка без за това да са необходими специални умения за шиене или работа с инструменти. Водещ на работилницата ще бъде Невена Тодорова. Tя е интериорен дизайнер, но също така стои зад лейбъла за играчки Заек Баек. При него тя залага на естествените материали, качествена ръчна изработка и лимитирани серии, които са силно персонализирани и различни от масовата продукция.

Невена вярва, че когато детето бъде въвлечено в процеса на дизайн и участва в създаването на една играчка, то тя провокира по-силно въобръжението му и създава лично отношение. Така то се сдобива с уникален продукт с емоционална стойност.Записване на [email protected].

Детски панаир
София


Ако не планирате бягство през уикенда, заповядайте на детски празник! На 2 и 3 юни, 2012, от Фондация Easy Art ви канят на двудневна разнообразна програма oт ателиета със свободен достъп за децата на столицата. Целта е да се предостави възможност на по-широк кръг семейства да се включат във всички културно-развлекателни и възпитателни инициативи през тези дни. Партньорите на събитието ще предоставят различни безплатни форми, чрез които децата ще се докоснат до света на творчеството, културата, образованието и спорта. Проектът е отворен към всички желаещи да се включат и направят децата щастливи.

Ще има от всичко и то по най-забавния начин. Децата ще могат да рисуват, да готвене с Ути Бъчваров, да направят оригами, да се забавляват с актьорите от Столичен Куклен Театър, ще има йога, , стъклопис дори, ще се пеят детски песни, ще се гримират, ще се катерят, танцуват, научат за професиите, за звездите, за всичко около тях.
 
Вижте програмата тук и вървете, няколко от многото и много интересни игри и курсове изберете, с децата си играйте и се запишете, захарен памук яжте и заедно много се смейте!

2 и 3 юни/10:00 ч. до 18:30ч.
Градската градина пред народния театър

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 седмица

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.