Следва

22 юни, петък. Като Кейти Холмс

2 седмици преди плажа: Диета №4 - Сваляме излишните килограми с витамини

Идва ред на една диета, която се осланя главно на поемането на продукти богати на витамин B. Съвкупността от 8...

 

Health преди 11 години

Идва ред на една диета, която се осланя главно на поемането на продукти богати на витамин B. Съвкупността от 8 различни водоразтворими витамини, познати и като "витамин В-комплекс" играят важна роля в регулирането на метаболизма на клетките, а от там и в снабдяването ни със енергия, нужна за извършване на каквито и да са психически действия.

Тъй като витамин В-комплекс е водоразтворим, той не се натрупва в тялото и бива изхвърлен от него, ако количеството му надвишава нужното. По тази причина е много важно да приемаш всеки ден витамин В-комплекс. В противен случай може да се проявят симптоми на недостиг.

Като допълнение, В витамините също помагат за преодоляването на депресия и могат да намалят риска от сърдечно-съдови заболявания, така че като цяло тази диета освен, че ще свали няколко от ненужните килограми се оказва и много, много полезна.

Диетата е с продукти, богати на витамини от групата, и обещава да свалиш 2,5 килограма само за 3 дни. За бързо стопяване на мазнините трябва да се консумират храни богати на витамин В, а той в най-голямо количество се съдържа в млечните продукти, гъбите, свинското месо, рибата, гроздето и цитрусовите плодове, граха и картофите.

Диетата е следната:

ВСИЧКИ ДНИ

Закуска: 1 портокал, 2 с.л. мюсли с 1 ч. чаша кисело мляко (1,5 % масленост).
Междинна закуска (10 часа): 1 ч. чаша кисело мляко.
Късна закуска (16 часа): 1 ч. чаша кисело мляко с 1 с.л. ленено семе.

ДЕН ПЪРВИ
Обяд: Изпечете на скара 100 г. свинско месо. Задушете 200 г. моркови в 1 с.л. олио и подправете с лимонов сок, щипка сол и 1 чашка зеленчуков бульон.
Вечеря: Задушете 150 г. печурки с 1 с.л. олио, лимонов сок, черен пипер и щипка сол. Нарежете на кубчета 30 г. краве сирене и прибавете към охладените гъби. Гарнирайте със 100 г. зелена салата (или репички). Можете да изядете и филийка черен хляб.

ДЕН ВТОРИ
Обяд: Сварете 2 яйца, разрежете ги на половинки и извадете жълтъците. Разбъркайте ги на пастет с 1/2 с.л. маргарин и 1 с.л. топено сирене. Получената смес върнете в яйцата. Гарнирайте с чашка соеви кълнове, които сте си приготвели предварително. Полейте ги с лимонов сок и 1 с.л. бадемово масло.
Вечеря: Нарежете на ивички 1 червена чушка и 1 зелена. Добавете резенчета ябълки и киви и 30 г. кашкавал на кубчета. Залейте с марината от 1 с.л. олио и 2 с.л. соев сос.  Можете да изядете и филийка пълно зърнест хляб.

ДЕН ТРЕТИ
Обяд: Изпечете на скара 100 г. филе от риба и гарнирайте със салата от 200 г. спанак и 50 г. зелен боб, задушени предварително. Добавете още 30 г. варен ориз, и полейте цялата порция с лимонов сок и 2 с.л. олио.
Вечеря: Нарежете на кубчета 100 г шунка, 1 ябълка на резенчета, а стрък праз на кръгчета. Разбъркайте добре и прибавете 1 ч. чаша кълнове от соя и леща. Мариновайте салатата с 1 с.л. млечна майонеза и 3 с.л. лимонов сок. Накрая добавете 20 г. кашкавал. Изяжте и филийка черен хляб.
 

More Health