Следва

Един стол стига

Среща по нюйоркски в седмицата на влюбените

Нашите и твоите срещи с ресторант Дойран продължават. Вече...

Food преди 17 години

Нашите и твоите срещи с ресторант Дойран продължават. Вече сигурно знаеш какъв е адресът на ресторанта от предните ни срещи с него.
Само за начинаещите ще припомним, че това местенце се намира на ул. Дойран 1. Няма как да сбъркаш уютната къщичка.
В навечерието на този така красив празник Свети Валентин те пращаме точно там, да опиташ нещо много нетрадиционно, нещо което дори може да ти подейства като афродизиак.
А именно печена ципура на грил с традиционен азиатски сос.
Рибата е обезкостена, без абсолютни никакви кости (вярвай ни, защото я опитахме) , но не и обезглавена, което прави ястието още по-нетрадиционно, запечена до златисто.
В ресторанта разполагат със специален конвектомат, който дава всичко от себе си , за да запази истинските вкусове на продуктите, такива каквито трябва да бъдат.
Така че, ако се питаш защо е толкова вкусно и ароматно ястието - ето отговора.
Ястието е подправено още с тъмен соев сос, пресен джинджифил, чийто аромат се разнася из атмосферата и ситно наразян зелен лук, който придава чудна свежест на вече изпечното ястие. Идилията е пълна, както и преди сме казвали за Дойран.
За да уважиш обаче и Трифон Зарезан (този така любим празник на повечето мъже, и не само) не кой да е, а отново специалистите от Дойран ще те посъветват любезно какво вино да избереш.
В случая ние те улеснихме като им зададохме ОНЗИ въпрос - с какъв аромат този афродизиак, тази голяма риба трябва да се съчетае, и отговора е: бяло вино Pinot Noir (частен производител Канов Винярд).
Така слагаме точка за днешната среща като искаме да наблегнем само на едно нещо - ще разбереш, че е дстатъчно.
А именно - ако досега не понасяше риба, ПОВЯРВАЙ, опиташ ли този шедьовър освен, че ще започнеш да я "понасяш", а и ще поискаш още.
Така направиха някои от нас и честито за това!

More from View Sofia

More Food