Следва

"Всяка неделя" се възражда в ефира на Нова ТВ

Работа като сладкарка... питай Шарапова

Руската тенисистка представи собствената си компания за производство на сладкиши, която се казва "Шугърпова"...

People of art преди 11 години

Руската тенисистка Мария Шарапова представи собствената си компания за производство на сладкиши в магазина "Хенри Бендел" на петю авеню в Ню Йорк. Компанията се казва "Шугърпова" /игра на думи с фамилното име на тенисистката и "шугър" - захар на английски език, бел. на пр./ и предлага асортимент от 12 вида дъвчащи бонбони, направени във формата на устни, тенис-топка, паяк, плодове, мечета, звездички, сърчица и други фигури.

Всеки вид бонбони си има свое име - например "кокетливия", "ефектния", глупавия", "страшния", "спортния". Според Мария Шарапова "Шугърпова е най-вълнуващият проект, с който съм се захващала. Това е бизнес, в който влагам собствени пари".


"Над създаването на Шугърпова работех с голяма любов, разказа Шарапова. Мога да си призная, че съм голяма лакомница. Когато не намирах в магазините това, което ми харесва, аз реших да създам своя собствена сладкарница и сладкиши, които биха са понравили на такива момичета като мен". Бонбоните засега ще се продават само на територията на САЩ. Но в скоро време "Шугърпова" ще се появи и във Великобритания и Обединените Арабски Емирства. Освен това сладкишите на "Шугърпова" могат да се купят и чрез интернет. Стойността на една опаковка с тегло 142 грама струва около 6 щатски долара. Мария Шарапова е една от най-богатите спортистки в света. Според данни на специализираното американско списание "Форбс" нейният доход през 2011 година е 27,9 милиона щатски долара.


В началото на юни тя стана първата руска тенисистка с победи във всички турнири от "Големия шлем", спечелвайки откритото първенство на Франция. Но Шарапова печели много повече извън корта, отколкото на него, благодарение на рекламните договори с такива големи компании като "Евиан", "Найк", "Сасмунг" и "Тифани".
 

 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра