Следва

Чудим се дали ни харесва: Депутат - водещ на сутрешно шоу

Европейския ден на езиците

Многоезичната игрословица предлага лесен и забавен начин да се научат нови думи. Очакват ви също... 

Events преди 11 години

Многоезична кръстословица и диалози на 10 различни езика!

Така ще се забавляват участниците в Европейския ден на езиците.

Всички на площада на 30 септември /неделя/, от 11.00ч. до 17.00ч, пред Народния театър „Иван Вазов“, за да научите любимите си думи на някой чужд език, да разгадаете многоезичен ребус, да попълните диалози на 10 езика и да ги произнесете на сцената пред всички! Елате да се забавлявате и да печелите награди!

В инициативата ще участват общо 14 институции, които ще покажат богатството на европейските езици с интересна програма на сцената и забавни езикови предизвикателства.

Многоезичната игрословица предлага лесен и забавен начин да се научат нови думи. Очакват ви също културни предизвикателства, с които ще трябва да се справите на английски, гръцки, испански, италиански, немски, полски, руски, унгарски, френски и чешки. А за полиглотите ще има специална задача — многоезичен превод на крилата фраза за езиците. 

За най-добрите ще има много награди, които ще бъдат раздавани на всеки час от 12 до 17ч. Още много изненади очакват публиката на сцената. Водещ на програмата ще бъде известната и симпатична актриса Мая Бежанска.

Италианският културен институт в София ще участва в събитието с информационен щанд и ще има на разположение 20 минути за изпълнения на сцената на песни и стихове на италиански от 14:35ч. до 14:55ч.

Европейският ден на езиците е организиран за трети път в България от Мрежата на културните институти в Европейския съюз (ЕUNIC), заедно със своите пратньори от Генерална дирекция „Писмени преводи“ на Европейската комисия, Руския културно-информационен център и Центъра за развитие на човешките ресурси. 

Европейският ден на езиците се провежда с подкрепата на Столична община и Министерство на образованието, младежка и науката и с медийното партньорство на Българското национално радио. 

 

More from View Sofia

More Events