Следва

Who is she? 10-те най-интересни факта около разводите и слабостите на Деми Мур

Свързани лица

Изложбата „Свързани лица“ показва работи на автора от... 

Events преди 11 години

На 17 октомври от 18:00 часа в галерия „Академия“ ще бъде открита изложба на проф. Андрей Даниел, по повод 60-тата му годишнина. Изложбата „Свързани лица“ показва работи на автора от последните няколко години.

Днес, когато Европа непрекъснато ни напомня за несъвършенствата на нашата съдебна система, не е толкова трудно да ти хрумне някое „юридическо” заглавие, като например „Свързани лица”. А и възрастта, на която пиша тези редове, предразполага към по-философско отношение към историята и процесите в нея.

Налага се естествено, клишето,че Историята е съдник, който търси и разкрива, рано или късно истината. Така че, разгледана от този ракурс, моята реалност е пълна със свидетели, извършители, обвинители или обвиняеми, и главно – със „свързани лица“.

Всички ние, така или иначе сме „свързани лица” в този исторически процес. Изкуството и литературата, се оказват едни от най-мощните и убедителни методи, във воденето на разследванията на този процес. В това число и живописта, трупайки истини, полуистини, лъжи, фикции, гротески и апотеози, дава обилен документален материал, но освен всичко, тя е едно от малкото реални доказателства за истински човешки страсти, жестове и драми, материална следа от конкретни човешки присъствия.

В тази изложба правя опит да Ви представя една малка част от „Свързаните лица“ в моето „дело“.
Андрей Даниел 

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 седмица

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.