Следва

Британската парти машина Toddla T & MC Seroceе и съвместно фънк шоу на DJ Format & Boca 45 от ReelFeel

Love and Liberty - Сутрин в 7.00 точно с Миа Сантова

Четвъртък, 9:30. Имаме среща с Миа Сантова в офиса на Тв7 точно в 10. Тя закъснява с 30 минути, но ни се...

People of art преди 11 години

Миа Сантова е жена, която внушава елегантност, но не строга и безкомпромисна, а мека и женствена, и точно това й излъчване я постави и в класацията на ViewSofia с тв водещите, които стоят великолепно на екран. Традиционалист в прическата и винаги внимателна в изказа си, стилът й не само пред камерите, но и зад тях, е абсолютно разпознаваем, което винаги е предимство на професионалиста.

Заради това, че е сред 10-те най-елегантни телевизионни присъствия и заради удоволствието да разговаряме с един наистина обичащ работата си човек, за когото свободата да общуваш с интересни, забавни и интелигентни хора - приятелите, колеги и събеседници в ефир, е най-хубавата награда, се срещнахме с Миа по време на един снимачен ден в ТВ7, където води авторското си предаване "Уикенд с Миа Сантова".

Ето как премина един наш ден в снимки и приятен разговор за красотата, стила и най-добрата почивка в следващите редове: 

Четвъртък, 9:30. Имаме среща с Миа Сантова в офиса на Тв7 точно в 10. Тя закъснява с 30 минути, но ни се извинява искрено и със сутрешна усмивка. Разбира се, веднага й прощаваме.

Работният ден на Миа започва чудовищно рано. В 3:30 тя вече взима сутрешния душ и първата доза кафе с цигара. Иска й се спокойно да оправи тоалета си за деня и след това отива в офиса на телевизията.

В 10:45 се отправяме към гримьорната, където започва нашия разговор. Докато я гримират, тя споделя, че не полага особени грижи за себе си. Признава си, че не е бюти маниак, обича масажите, но не й остава време. Единствената й страст по отношение на красотата това е сешоарът. Доверява се на няколко фризьори и си ги сменя постоянно. Казва, че всички в офиса знаят за тази нейна лудост и признава, че понякога прекалява с грижите покрай за косата си.

Въпросът с избора на дрехи за предаването силно вълнува Миа. Тя споменава, че понякога е много кисела, но се опитва да не се бърка в работата на стилистите, по-скоро им дава съвети.



В 11:00 часа сяда на фризьорския стол в гримьорната за ежедневната доза сешоар. Вбесява се на един кичур, който от два дена не си седи на мястото. Сама дооправя формата на косата си, поставя допълнително червило и се запътваме към стаята на предаването.



Силно се замисля дали има ТиВи любимци. Харесва Тома Томов и британеца Джереми Паксман.
Разказва ни за почивките, които не са много. С тъжно лице споделя, че няма много време да излиза с приятели, тъй като графиците им се разминават, но прекарва много свободно време в четене. Сред любимите й автори е и Шърли Маклейн, за която чухме да я питат по коридорите за издирвани издания и тя обещава да се обади на „нейния” човек от Славейков. Интересува се от езотерична литература още от 10 клас, но споделя, че сега пазарът е пренаситен и трябва да се внимава какво четеш. Обожава да пътува, а сред любимите й дестинации са Италия и Франция, където пазарува и релаксира. 



Вече е 11:30 и се отправяме към студиото за снимки на рекламния анонс на предаването, но там все още няма никой и отиваме навън за една цигара. Разговорът тече с пълна сила и Миа ни споделя подробности около предаването си. Признава си, че е имало инциденти в ефир, като случка с гост, който не отишъл в сутрешната емисия, но пък се появил по обяд с цветя и извинения. Казва, че в тази професия трябва да се реагира бързо и се изисква висока концентрация, а лошото настроение и проблемите остават извън обектива. А резултатът от добре направено предаване е уникален и „ти идва да литнеш от кеф”. Интересно й е на екран, защото няма едни и същи дни.



Издирват интересни хора, български специалисти непоказвани досега, които дори не подозира, че съществуват. Казва, че задържане интереса на зрителите става все по-трудно, макар и да не страда от нисък рейтинг. Според нея медиите са виновни за това пренасищане, тъй като се въртят едни и същи псевдо звезди. За предаването си казва, че се прави с много любов от четири изтерзани жени. Признава ни, че цялата суета около телевизията й тежи. Надява се, че не се е променила като човек от публичните изяви, но е готова с много примери на хора, които се самозабравят. Споделя, че приятелството е неизменна част от живота й. Вярва 100% на близките си, сред които е Добрина Чешмеджиева от БНТ. Запознават се когато са едва на 19 години и оттогава са в прекрасни отношения. Споделят много общи интереси, голяма част от които е телевизията. 



Отиваме обратно в студиото, а записването на рекламния клип трае 10 минути. Веднага след това се изкачваме нагоре към монтажното студио, където Миа Сантова ни разказа за работата си като главен редактор на Madame Figaro. Определя този период от живота си като интересен, тъй като преди това работи в НТВ 13 години, а телевизионната журналистика и печатната нямат нищо общо. Говори със съжаление за разпадането на списанието, но в момента е сигурна, че нейното място е в телевизията, където се чувства в свои води. 



Миа Сантова е в перфектна физическа форма и ние искрено й завидяхме, защото не полага никакви усилия и диети. Казва, че не може да готви, но може да яде. Хапва абсолютно всичко без червено месо. Кара колело понякога, опитвала е скуош, но не й се получило. Казва, че ежедневието й може да се опише с три думи- „лежа, ям и работя”. За обяд си поръчва най-често пица, която се доставя до офиса, защото „в това поле нищо друго не може да се намери”. 



Питаме колежката й в монтажното дали е лесно да се работи с Миа, а тя стеснително ни отговаря, че просто е прекрасно. Не иска да ни каже повече и само лаконично отговаря: „Миа си е Миа”. В това време героинята ни я подтиква да каже две-три хубави думи за нея, защото хората не я познавават и най-накрая колежката й споделя, че Миа Сантова е светъл лъч в офиса. 



Работният ден приключва в 17 часа, но Миа си отнася материали и за у дома. Казва, че вкъщи й е по-лесно да се съсредоточи, защото е спокойно, докато в офиса всеки влиза, излиза, говори..

Опитва да си ляга в 10часа , но никога не заспива веднага, а сутрините се събужда все по-трудно и по-трудно.

И докато изпращаме снимчания ден на Мия Сантова, я помолихем да ни отговори на няколко блиц въпроса: 

Най-сладката ти мания... е буквално течният шоколад.

Женствеността е... надценявана.

Добрата визия зависи от... изискването към себе си.

Вкусът се определя от... общоприетите стандарти. Всичко извън това е лош вкус.

Тайната на хубавия грим... е да е малко.

Пластични операции... всъщност може и без тях.

Идеалната рокля... е семпла.

Вбесяват те... хората без любопитство.



Вечната модна икона... Грейс Кели, Катрин Деньов...

Дрехата, която никога не излиза от мода... черно сако и бяла риза, например...

Когато си неуверена... е ужасно!

Колко струва елегантността? Доста.

Какво имате на нощното ти шкафче? Много книги.

В чантата си винаги носиш... поне милион неща.

Парфюмът е... силен и плътен.

Домът ти е... моята крепост.

Задължителната покупка тази есен... велурени ботуши …

Най-важното в работата... са добрите хора.

Интелигентността е... смисълът на съществуването.

Идеалната компания... умни събеседници.

Почивката... мечта!!!



Свобода на говоренето, стила и изразяването! 
Интервюто с Миа Сантова е осъществено, благодарение на Logitech и новите им дизайнерски продукти:



 
Безжичните клавиатури и мишки в невероятни принтове и цветове на Logitech, освен с красота, обогатяват деня със свободата на движение, заложена като основна идеят в "необвързаните" wireless продукти на марката.
 

Анкета

Каква компютърна мишка предпочиташ?

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра