Следва

Награда #3: ELIE SAAB Le Parfum

Нашият есенен репортер в Париж - Магията на Коледа във витрините на Galeries Lafayette и Printemps

Разходката в света на приказките е с дестинация Galeries Lafayette, Printemps и Le Bon Marché. Три вълшебни...

All About Life преди 11 години

Една седмица в Париж през ноември звучи като достойно заглавие за филм, защото извън всички познати клишета, този град е пълен с толкова изненади и приключения, че си готов да му се отдадеш напълно и за цял живот.

За своето парижко преживяване месец преди Коледа, денят, в който се надяваме да ни се сбъдне поне една мечта, репортер на ViewSofia е в града, за да опита от всичките му сладости. В поредица от материали редакторът ни издава всичко за атмосферата на есенно-зимен Париж, убеждавайки ни, че билет до там може да е най-прекрасният подарък. 

Разходката в света на приказките е с дестинация Galeries Lafayette, Printemps и Le Bon Marché. Три вълшебни места, които сбъдват мечти на милиони, особено около Коледните празници.

Имах нужда от голяма доза Коледно настроение и бях сигурна, че ще го получа имено в някой търговски център. Le Bon Marché не задоволи напълно фантазиите ми, красиво място, но не като в приказка, за която си мечтая да попадна. На помощ се притече Galeries Lafayette, която не ме остави разочарована. Още от далече видях красивите светлини, преливащи от лилаво-червено-жълто-синьо и детето в мен оживя. Нямах търпения да се доближа и докосна до красотата на светлините. Обхвана ме еуфория, която ме обсеби за секунди и аз вече влизах през главния вход, където ме посрещна каляската на Пепеляшка. Вече бях в приказката-бляскава, Коледна, френска-мечта, която се сбъдваше. Героинята я нямаше, но аз бях там. Заоглеждах се за моя принц, който ще ме заведе в магазините на Christian Louboutin и както е в приказката, ще пробвам вълшебната обувка, а пък после може да отскочим до Jimmy Choo и Manolo Blahnik.














Възможно ли е да има толкова много красота събрана на едно място или може би сънувам? Малки отделни щандове за парфюми и козметика на Dior, Burberry, DKNY, S.T. DUPONT ме отведоха до Коледната елха с огромни размери.



Бях в уникален шок, вдъхновяващ и красив. Всичко блести и ухае на вълшебства. Не знам колко дълго стоях там, наслаждавах се на красотата, на невероятната архитектура в стил Belle Epoque, която е запленяваща. Мирисът на парфюми ме упои и аз бях в плен на магията на Galeries Lafayette. Не си спомням как излязох, но отвън ме чакаше красотата на Christian Dior.







Всяка витрина беше жива, Коледният дух в тази част на Париж бе придобил живот и характер. Пищни и лъскави, витрините сякаш говореха. Някои от тях правиха истински спектакъл, а публиката остана благодарна.



Не усетих как от Galeries Lafayette се пренесох в Printemps. Аз бях в екстаз, забравила за истинския свят и попаднала в капана на блясъка. Дори не си спомням как се спасих, защото тази атмосфера ме екзалтира до максимум.
 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.