Следва

Чуден цветен борш

Супа с праз и картофи

Класика - Картофена крем супа! Тази обаче е усъвършенствана класика с лек аромат на праз. Комбинация, на която не можахме да устоим.

Food преди 11 години

Класика - Картофена крем супа! Тази обаче е усъвършенствана класика с лек аромат на праз. Комбинация, на която не можахме да устоим. Виж защо...

Продукти:

4 бр. праз лук
600 гр. картофи
400 мл. зеленчуков бульон
150 гр. прясна сметана
сол и бял пипер 

Начин на приготвяне:

Почистете и нарежете праза на средно големи парчета. Обелете картофите и ги нарежете на малки кубчета. Сложете праза в съд 3 л., добавете чаша вода, захлупете с капака и включете на средна температура.

Когато индикаторната стрелка е в зелената зона, намалете степента на нагряване и оставете да се задуши за няколко минути.

Добавете картофите и налейте бульона върху тях.

Сложете капака и гответе, (стрелката на термоиндикатора трябва да бъде в зелената зона), около 30 минути, докато съставките омекнат. Проверете първо картофите, защото те имат нужда от най-продължително приготвяне. Разбъркайте с Mixsy. Добавете прясната сметана и гответе около 2-3 минути. Прибавете сол и пипер на вкус. 

Сервирайте горещо.


Изпрати ни na [email protected] своята рецепта за крем супа или ястие, което можем да приготвим с Mixsy според теб. Нека бъде придружена със снимка и цитиран източник. Пет от най-добрите ще публикуваме всеки делничен ден от предстоящата седмица. А един именно ще спечели и Mixsy.

Очакваме писмата ти до 17 декември заедно с трите имена, години, адрес и телефон за контакт.

Виж още:
Ароматна и прекрасна: крем супа от зелени броколи и тиква

Благодарение на:








More from View Sofia

More Food