Секс по време на бременност - кога и как?

Кой казва, че сексуалният живот спира по време на бременността? Ето какво споделят бременните жени в курса по йога с Нина Палмиери.

Кой казва, че сексуалният живот спира по време на бременността? Ето какво споделят бременните жени в курса по йога с Нина Палмиери.

Безспорно е, че желанието на бъдещите майки се променя по време на деветте месеца. При бременните много често сексуалното желание се увеличава. Най-важното за дамите е да се чувстват все още желани и обичани, въпреки видимото наедряване. От физиологична гледна точка може да се достигне до оргазъм. От друга страна, за мъжете любимата им може да стане още по-привлекателна, заради наедрелите и позакръглени форми. Усещането се усилва и при двамата, защото вагиналният канал и големите устни стават по-еластични, по-меки. Сексът може да се практикува от жената даже и в деветия месец, стига и двамата партньори да се чувстват комфортно и физическото състояние на бъдещата майка да го позволява. Даже, когато наближи терминът, сексът се препоръчва от специалисти като механизъм за стимулиране на раждането. Механично се стимулира шийката на матката, а спермата съдържа един ензим – простагландин, която стимулира контракциите на утробата.
 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.