Следва

Карай за здраве

Гениални прости неща – Супа от аспержи

Събота е един много подходящ ден за вдъхновения - творчески, кулинарни, изобщо всякакви. И ако неудържимата енергия...

Food преди 16 години

Събота е един много подходящ ден за вдъхновения - творчески, кулинарни, изобщо всякакви. И ако неудържимата енергия на порива да създадеш нещо уникално те пришпори още от сутринта, пробвай първо уменията си в кухнята. Ю

Вземи си еко торбата и с бодра стъпка тръгни към най-близкия зеленчуков пазар, от който можеш да купиш аспержи. Този зеленчук е едно добро съчетания между нещо деликатесно, много полезно и наистина гениално просто за изпълнение.

Те съдържат огромно количество витамини B1, В2, B9, C, провитамин А) и минерали (калций, желязо, калий, цинк, мед), именно затова хапвай аспержи както за здраве, така и за красота!

Аспержите пречистват кръвта, предпазват от сърдечна недостатъчност, прочистват черния дроб и отвеждат излишната вода от организма, мощни природни регулатори на бъбречната функция, полезни са против стомашни разстройства, всички тези позитиви от консумацията на аспержи е открил още самият Хипократ.

Една рецепта за супа от аспержи:

500 гр аспержи
0.5 връзки магданоз
магданоз - корен - 2 броя
брашно - ръжено - 30 гр
растително масло - 50 гр

3-4 парчета аспержи са достатъчни за една порция.

Измиват се, нарязват се на парчета и се пускат да врят в леко подсолена вода на бавен огън. Междувременно се прибавят ситно нарязаният магданоз и корените му. Брашното се разрежда с вода и се изсипва към супата. Добавя се растителната мазнина и се оставя да кипне. И след това… вече е готова за консумация!

More from View Sofia

More Food