Следва

"Къртицата" търси мераклия за 250 000 лева

Най-престижните филмови награди в света – "Оскар" – на живо по bTV Cinema

bTV Media Group взе ексклузивните права за най-голямото събитие в света на киното през следващите 3 години...

Events преди 11 години

Предстоящата 85-та церемония по раздаване на най-престижните филмови награди в света – „Оскар”-ите, ще бъде излъчена на живо по bTV Cinema в нощта на 24-ти срещу 25-ти февруари. За втора поредна година единствено зрителите на филмовия канал в семейството на bTV ще имат възможност да видят накуп всички номинирани филми и актьори в специалното издание „На червения килим: Номинираните” от 00:00 часа. Какви са шансовете на фаворита на „Златните глобуси”, „Наградите на гилдията на киноактьорите” и БАФТА – филмът на Бен Афлек „Арго” - и кои са другите най-силни претенденти за престижната статуетка, ще стане ясно на живо по bTV Cinema.

От 01:30 часа на 25 февруари зрителите ще имат възможност да проследят на живо от червения килим пристигането на най-големите величия в световното кино. Минаването пред камерите и фото обективите и влизането в залата се нареждат по важност до самото раздаване на „Оскар”-ите. Целият свят е вперил очи в изящните рокли и бижута, които определят световните тенденции.

Самата церемония по връчването на престижните статуетки ще започне в 03:00 часа българско време и ще бъде излъчена до самия й край на живо. Водещ на грандиозното събитие тази година ще бъде комикът и създател на някой от най-култовите комедийни сериали и филми през последните години Сет Макфарлън.

Междувременно, продължава и традиционният за bTV Cinema Месец на „Оскар”-ите. Сред номинираните и отличените заглавия, които зрителите на филмовия канал ще видят тази седмица, са „Тигър и дракон”, „Герой”, „Най-дългият годеж”, „Пришълецът”, „Пришълците”, „Троя”, „Мис Слънчице” и др. През следващата седмица bTV Cinema ще излъчи премиерно и култовите филми „Записки по един скандал”, „Странният случай с Бенджамин Бътън” и „Черният рицар”.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 седмица

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.