Следва

GUESS Jeans в София

Теодора Духовникова е нахакана разбивачка на сърца

Актрисата се превърна във фаталната жена, която преобръща живота в дома на семейство...

Events преди 11 години

Актрисата Теодора Духовникова е фаталната жена, която преобръща живота в дома на семейство Вълчеви в „Дървото на живота". Историческата поредица е екранизация по романа на Владимир Зарев „Битието" и тръгва на 3 март в прайм тайма на TV7.

Сюжетът проследява развитието на богатото семейство Вълчеви от периода след Освобождението до наши дни. Героинята на българската Мишел Пфайфър се казва Божура Джевезова. „Тя се появява в най-неподходящия и фатален момент в дома на Вълчеви.

Страхотна авантюристка е и в същото време модерна, мислеща по европейски особа. А на жена с подобен бунтарски дух в началото на ХХ век не се е гледало с добро око", каза пред „Монитор" носителката на „Аскеер". И в продуцираната от Dream Team сага звездата няма да изневери на образа си на мъжемелачка.

Тя е впечатлена от факта, че за героинята й са шити специални рокли. Откакто снима, екранната палавница не е повтаряла дреха. За Теди най-красивото нещо в сцените се оказал изказът на персонажите с възрожденска осанка. Тя акцентирала върху всяка дума, защото речта била особено поетична: „Ще ви дам само един пример от реплика на Божура: „Болест да беше, майко - да я излекувам, рана да беше, да я превържа. А то любов!". Кажете, кой говори в днешно време така?", пита блондинката с революционен плам.


Наред със силния актьорски каст „Дървото на живота" блести и с невероятните решения на сценографа Паоло Фаенци. Италианецът реди месец и половина паветата за възстановката на видинската капия, а личната библиотека на Асен Вълчев (Йосиф Сърчаджиев) е изпъстрена с масонски символи. Интериорното бижу е доставено от Германия специално за продукцията. В част от стаята на Асен дреме копринен диван за съпругата му Петруна Вълчева (Мария Каварджикова). Той се наричал „Диванът на честната жена" и е реставриран автентичен експонат, произведен през XVIII век. На съвременния европейски пазар ще се продаде за 6 хиляди евро, категоричен е Фаенци.

 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 седмица

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.