Следва

Спечели с Zepter и ViewSofia: Паста ал помодоро (доматена)

Съд за спагети

Всички съдове от колекцията шедьоври на... 

Food преди 11 години

Изработен е от неръждаема облагородена стомана. Обем на съда 5.7 л., диаметър 20 см, височина 21.8 см. Съдът за спагети се използва заедно с готварски съд 5.8 л., с диаметър 20 см.

Всички съдове от колекцията шедьоври на Zepter са изработени от Zepter метал 316L. Това е специална сплав от хром, никел и молибден, притежаваща специфични свойства: дъното на тези съдове се нагрява бързо и равномерно, топлината се акумулира за кратко време и се предава до храната, която се приготвя на ниска температура.

След като съдовете се загреят достатъчно според показанията на термоинидкатора, подаването на енергия се преустановява, а процесът на готвене се поддържа чрез акумулираната в многопластовото дъно топлина. Така освен че се спестява до 60% от енергията, необходима за приготвяне на храната, тя запазва в много по-голяма степен витамините, полезните си вещества и вкусовите си качества.

Този изключителен метал е екологичен, неразрушим, по-устойчив на физическо и химическо влияние, има абсолютна антикорозионна устойчивост.

Zepter металът 316L не е порест, не позволява храната да загаря, не задържа миризми от храната, не променя цвета си, неутрален е и не причинява алергии. По-лесен е за използване, поддържане и почистване.

Съдовете за готвене на Zepter се различават по:
- патентования термоиндикатор – контролира процеса на готвене без да е необходимо да се вдига капака
- патентованото тройно акутермично компактно дъно Zepter (ZAC) - представлява сърцето на Zepter системата за приготвяне на здравословна храна; неразрушимо е, не се деформира при употреба; за всякакви източници на нагряване;
- топлоизолиращите дръжки - безопасни; не се загряват
- ръбове на съда - подпомагат процеса на кондензацията и не позволяват разливане
- патентован капак – запечатва херметически съда и осигурява протичането на „затворен цикъл”; с него всеки готварски съд на Zepter е като съд за готвене под налягане.

Със съдовете на Zepter времето за готвене намалява до 80%, а разходът на енергия - до 60%.

Начин на работа:

Налейте вода в готварски съд 5.8 л до ½ от обема му. Загрейте предварително водата като следите показанията на термоиндикатора, стрелката трябва да бъде в средата на зеления сектор. Намалете топлоподаването и поставете в него съда за спагети заедно със спагетите или друг вид паста изделия и похлупете с капака. Ако спагетите излизат извън ръба на съда, изчакайте малко докато се слегнат и тогава поставете капака. Пастата се приготвя на пара, което запазва формата, аромата и текстурата й. Следете показанията на термоиндикатора, оптималната температура за готвене се създава когато стрелката му навлезе в средата на зеления сектор. 

More from View Sofia

More Food