Следва

Креативност, творчески хаoс и вдъхновение на петия Sofia Design Week Forum

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града - 24 - 30 юни

В рамките на дизайнерското събитие Ghosts of melancholia, ИВАН АСЕН 22 се радва да покаже ексклузивно на почитателите на талантливата дизайнерка...

Events преди 10 години

Изложбата America on Film
Кога: 20 - 30 юни
Къде: Галерия Алгара, ул. Цар Самуил 47

"America on Film" е постоянно развиващ се авторски проект на северноирландския фотограф и режисьор МАРК ХАЙЛАНДС, който предоставя алтернативна, но и изключително реалистична гледна точка на западните щати Калифорния, Невада, Аризона и Юта. Всички фотографии са заснети на черно-бял филм, в естествена светлина и без цифрова обработка, за да уловят истинския дух на Америка, а не този, често представян в лъскавите холивудски филми и предавания.

"America on Film" е втората самостоятелна изложба на Марк след изключително успешната рок експозиция "Seen A Million Faces..." (2009 г.).

Изложба ВЕТЕРАНИ
Кога: 25 юни, 18.30 часа
Къде: Червената къща



Изложбата е част от част от Месеца на Фотографията организиран от Фотографска Академия "Янка Кюркчиева".

Криво Огледало - комикс работилница на Elektrika
Кога: 25 юни, 16 - 20 часа
Къде: Hip Hip library



От време на време всеки има сънища, в които се появяват известни личности. В работилницата Криво Oгледало, водена от колектив Електрика, ще можете да разкажете своите сънища, в които сте срещнали или сте имали вземане-даване с известна личност, популярен персонаж, политик или историческа фигура. НЕ е задължително да имате опит в рисуването на комикси! Всякакви комикси, графики, рисунки и къси разкази ще бъдат приети и включени в тяхната нарастваща база данни от сънища. Работилницата е част от проекта Криво Огледало – една постоянно нарастваща антология от комикси и графични разкази, в които авторите споделят скрити моменти от живота на известните, онези моменти, които се случват в нашето колективно несъзнавано. Проектът е вдъхновен от резултатите от опита с мрежите от активисти, продуценти и графични артисти Comixiade, Bitta Generation и Elektrika.

Работилницата е част от програмата на Sofia Design Week 2013!

Любовта - какво не знаем за нея
Кога: 26 юни, 19 часа
Къде: СОХО



Премиерата на книгата „Любовта – какво не знаем за нея“ - безценния психологически гид в лабиринтите на любовните връзки ще бъде в сряда във великолепната градина на СОХО. (ул. Искър 4)

Тази книга ще се погрижи за мъдростта на сърцето Ви, защото, ако перифразираме Бекет, в любовта винаги можем да се провалим по-добре!

Благодарение на своята толерантност, дискретност и професионализъм Милена Динкова помага на много хора да придобият самочувствие и изградят пълноценни взаимоотношения.

По време на премиерата ще бъде вдигнат тост за здравето на Любовта, а ефектното присъствие на актрисата Биляна Петринска и одухотворената атмосфера на Сохо ще насърчат красивото настроение!

Със специалното участие на Ники Кънчев!

Носете си цялото вдъхновение, добавете и щипка дързост! В компанията на чаша вино и много усмивки ще бъдат обсъдени сладките вълнения, но и за главоболията, които създава любовта.

Дизайнерски уикенд на РОСИЦА МРШИЧ
Кога: 29 юни - 12 юли
Къде: шоурум на ИВАН АСЕН 22



В рамките на дизайнерското събитие GHOSTS of MELANCHOLIA, ИВАН АСЕН 22 се радва да покаже ексклузивно на почитателите на талантливитата ни дизайнерка, македонката РОСИЦА МРШИЧ, нейната нова колекция за сезон лято 2013.

Колекцията е вдъхновена от експресионистичния научнофантастичен филм "МЕТРОПОЛИС" на Фритц Ланг. Архитектурно изградените силуети са омекотени от драпирани форми, а монохромната гама е акцентуирана от ярко розови акценти.


 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?