Следва

Аврил Лавин се омъжи

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града - 1 - 7 юли

Студио за документален театър VOX POPULI влиза в тълпата, за да разбере защо и как протестират хората...

Events преди 10 години

NEДРАма
Кога: 26.06.2013 - 03.07.2013 
Къде: Червената къща

Театрална лаборатория за ДОКУМЕНТАЛЕН ТЕАТЪР и СЪВРЕМЕННА ДРАМАТУРГИЯ. 

ТЕАТЪР „РЕПЛИКА” (България)
СТУДИО ЗА ДОКУМЕНТАЛЕН ТЕАТЪР „VOX POPULI” (България)
"EMERGENCY THEATRE" (Берлин, София, Cкопие, Хамбург, Москва)
представят:
NEДРАма

Програма:
01.07.2013 (понеделник)
15.00 ч.Червена зала

Представяне на резултатите от уъркшопа „Актьорът в документалния театър”, водещи Неда Соколовска и Георг Жено, на български език, вход свободен.

Ден на Германия и немския театър
17.00 ч. Зала Пеша Николова
ЛЕКЦИЯ на
Борис Никитин (театровед и театрален режисьор, Германия) за документалния театър в Германия, на немски език, с превод на български, вход свободен

*** *** ***

19.00 ч. зала „Пеша Николова”

Прожектиране на документален филм, представящ „Прометей в Атина” - лекция-спектакъл на режисьорите Хелгард Хауг и Даниел Ветцел („Римини Протокол”). Заснета от Атина Цангари (ХАОС филмс, 2010), на английски език с български субтитри.

21.00 ч.Червена зала
Студио за документален театър „ВОКС ПОПУЛИ”
Протест.mp3
Вербатим театрално изследване върху уличните протести от февруари-март 2013
режисьор - Неда Соколовска

Участват: Милена Ерменкова, Милко Йовчев, Боряна Пенева, Петко Каменов, Стефани Ханджийска, Пламена Пенчева, Вера Молова, Деница Даринова, Любомир Любенов.

glas.054.mp3: Смисъл как? Какво? Аз съм...,добре, айде. Ше мъ записваш ли? Къде шъ ма пускаш? Добре. Аз съм...аз подкрепям всички протести. Аз съм "за" да се отворят камерите и да се види самозапалва...самозапалил ли се е Пламен или не. Аз съм "за" да има прозрачност във тъпата ни страна, 'щот не може да има хора, които искат...некои от исканията са им...вече те не с...те не знаят какво искат,но в повечето случаи искат...ъ...по...по-малки цени, да има прозрачност, не на монополите и така нататъка, за т'ва съм "за" и подкрепям проектите, ъ...проектите, протестите.Що? Т'ва къде ше го постваш?

Студио за документален театър VOX POPULI влиза в тълпата, за да разбере защо и как протестират хората, чийто гласове няма да чуем от ТВ екрана. Този път театърът е създаден едновременно със събитията, които представя. Изследваме различните гледни точки към февруарските протести през разказите на хора, които са извън прожектора на медийното внимание. Протест.mp3 e сценичен опит върху аудио материали, събрани и възпроизведени от участниците във „Вербатим клас“ в периода 5-26 март 2013 в „Център за култура и дебат „Червената къща“.

Разговор с Неда Соколовска (режисьор), Милена Михайлова (театровед) и Милко Йовчев (актьор) за ролята и опита им в полето на документалния театър

На български език.
Вход: 8/6 лв

Останалата програма тук >>>

Плажни превъплащения
Кога: 3 юли
Къде: Сердика Център



И тази година Сердика Център ще придаде нов цвят на лятото! Най-високата точка на мола – откритият покрив - се превръща в същински Beach bar, в който всеки ден се отдаваме на безкрайно парти. Нека „Лято над града 2013” започне...сега!

Стартът е на 03 юли! А кой би открил сезона по-добре от Графа, Михаела Филева, Били Хлапето и Венци? Най-хитовата музикална комбинация в България ще „взриви” Beach bar Сердика Център в 20:30 часа!

Разнообразната програма обещава да е модна, много спортна, с вкус към музиката и „на лента”. Плажните превъплъщения на Сердика Център ще ни въвличат в Zen Monday всеки понеделник. Вторниците си поръчваме „Fun on the rocks”, а компания ни правят “Flair on the fly” изпълнения, комедийни вечери и танцови изненади. Срядата посвещаваме на “Quiz night” активности за най-запалените по игрите гости. Всеки четвъртък отбелязваме в календара – кино под открито небе!

Краят на седмицата ще идва бързо, защото всеки петък в Beach bar Сердика Център ще пеят едни от най-обичаните млади таланти на България – Тодор Гаджалов, Мелинда Хари Христова, Александър Байчев, Игор, Ани Сарандева и много други. И не, това не е всичко! Само загрявахме за най-вълнуващите вечери! Всяка събота ще ни очаква тематично DJ парти! Готови ли сте за малко Traffic light? A караоке? DJ DIAN от Deep zone project, Super Lubo, ALEKS и FUNKY ще се погрижат за лятното настроение, както само те умеят.

Не са забравени и почитателите на спорта – всяка неделя ще бъде тяхната специална вечер. Внушително игрище за плажен волейбол ще намери място за първи път на толкова висока точка в града, за да радва феновете с волейболни турнири и възможности за свободна игра. Всяка събота и неделя сутрин спортната програма ще бъде допълвана и с безплатни курсове по Zumba.

Забъркай незабравимо парти на най-горещото място в града това лято и не забравяйте- всички са поканени! Beach bar Сердика Център ви очаква!


ФАШОН - изложба българска модна фотография
Кога: 04 юли, 20 часа
Къде: Фотосинтезис (бул. Васил Левски №57)



Стани част от откриването на първата по рода си изложба на водещи български модни фотографи, която ще се проведе в изложбените пространства на "Фотосинтезис" (бул. Васил Левски №57, София) между 4 и 30 юли 2013 г.

Експозицията включва 60 фотографии на Александър Осенски, Васил Германов, Драгомир Спасов, Дилян Марков, Енчо Найденов, Елена Ненкова, Златимир Араклиев, Калин Руйчев, Красимир Андонов, Светослав Караджов, Симеон Леви и Темелко Темелков.

"SUMMERTIME" IX
Кога: 1 юли - 15 септември
Къде: Галерия "Париж"



Oт първи юли в галерия "Париж" ще може да се разгледата традиционната лятна експозиция "Summertime". Тазгодишното девето издание ще продължи през целия летен сезон - до средата на септември.

В изложбата участват основните автори на галерия Париж - Бойко Колев и Кирил Митовски, Росен Рашев - Рошпак и Богомил Арсов, Марина и Димитър Богданови, Георги Йорданов, Петър Димов и Димитър Вецин, Мариела Димитрова - Мара и Росен Кръстев.

Своеобразен дебют ще има и най-новият и млад автор на галерията - Нора Ампова.

Магически реализъм, хиперреализъм и наивизъм са основните стилове на представените творби, като всички те са обединени от лятната цветова палитра.
Заглавията на творбите същи издават настроението, което носят- "Слънчевата улица", "Птицосамолети", "Златният козел", "Сътворение", Калинчо", Съседка", "Любезната г-жа Минерва", "Пеперуди", "Къщата с петлето" и "Циганско лято".

Изложбата е динамична и ще може да се разглежда и онлайн - в сайта на галерия "Париж".

VINTAGE BAZAAR vol.2
Кога: 6 юли, 10 - 18 часа
Къде: +Това



GirlS InspiRe & DJ TEDEZ present CLOTHES, SUN & MUSIC.
Съботна разпродажба на дрехи на фона на хубава музика, слънце и свежи хора. 

 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?