Следва

We love: Къдриците на Аня Рубик в руския Vogue

Kate For Sale: Дебют на Кейт Мос на търг на Christie's

В колекция, озаглавена The Kate Moss, са включени както култовите, така и не много популярните, но все... 

Shopping преди 10 години

Иконата Кейт Мос става част от знаменитите аукциони в Christie's за пръв път. В колекция, озаглавена The Kate Moss, са включени както култовите, така и не много популярните, но все пак извънредно ценни портрети на модела, дело на велики фотографи.

Куратор на сбирката е известният колекционер Герт Елферинг, дългогодишен сътрудник на аукционната къща: "Щастлив съм отново да работя с Christie's, особено щом поводът за това е честването на живата легенда Кейт Мос.

Кейт е уникална съвременна муза, а нейните изображения са част от частни колекции и сбирки на най-големите музеи от дълги години. Тя промени съзнанието и възприятието на жените по целия свят, поощрявайки ги да разкриват своята индивидуалност и внушавайки им свобода.

Тя е вдъхновението на тази колекция, но значимостта на представените работи е обусловено и от техните създатели - световноизвестни художници."


Работата на Allen Jones за колекцията The Kate Moss (начална цена - £ 20,000)


Cред експонатите са портрети на модела, дело на Ани Лейбовиц, Ървинг Пен, Марио Тестино, Елън вон Унверт и други известни фотографи.


Портрет на Кейт Мос, художник Nick Knight, 2003 г. (началната цена - £ 25,000)

В списъка са още: специално поръчаните за аукциона живописни портрети на модела, скулптура от Алън Джоунс, колаж от Питър Блейк, гоблен от Чака Клоуа и "венеца на колекцията" - скулптура на Кейт Мос в образа на ангел, изпълнена от злато с автор Ник Найт.


Портрет на Кейт Мос, автор Albert Watson, 1993 г. (началната цена - £ 20,000)

Търгът, на който ще бъде представена колекцията The Kate Moss, е предвиден за 25 септември. За широката публика обаче ще се организира и изложба, открита за посещения от 21 до 24 септември в Christie's в Лондон. 


20-годишната Кейт Мос снимки на фотографа Глен Лачфорд (начална цена - £ 10,000)

 
Santa D'Oratsio, 1995-та година (началната цена - £ 20,000)

 

More Shopping