Следва

Новата лятна игра на BIODERMA и ViewSofia. Подарък на деня - Photoderm MAX Ultra-Fluid 40 мл

Какво ново - Paco Rabanne с нов мъжки аромат

Какво се случва, когато печелим? Какво се случва, когато достигнем целта, която...

Beauty News преди 10 години

Какво се случва, когато печелим? Какво се случва, когато достигнем целта, която сме си поставили? Когато отпуснем мускулите след напрежението, когато ехото от възгласите и шума на тълпата отеква на стадиона ...

Адреналинът завладява сетивата и поражда свежото усещане за екстаз.

Спортистите са героите на нашето време не само по отношение на техните спортни изяви - те са обект на желанията и фантазиите на всички. През 2013 г. Paco Rabanne отваря една изцяло нова страница в историята на ароматите за мъже:  Ароматът на победата!

"Парфюмът трябва да бъде с интензивно красноречив характер и същевременно лек за носене", Paco Rabanne.

Paco Rabanne, моден дизайнер и създател на марката, е една от най-големите фигури в историята на модата. Възхваляван или критикуван, от средата на 60-те години той налага концепцията за „радикална мода”, като по този начин помага на жените да изразят своето желание за свобода и еманципация. Paco Rabanne никога не е бягал от най-смелите решения, като по този начин коренно променя стандартите за елегантност.

Той прави своеобразна революция в света на модата, която до тогава се е олицетворявала само от големите имена на френската висша мода. Paco Rabanne е смел инноватор, въвел за първи път цветнокожите модели в оригиналните си ревюта. Той използва метални и други новаторски материи, за да провокира тенденциите на своето време, именно тогава когато са се използвали твърде много буржоазно- текстилни материали. Неговата епоха на „светлоотразителни костюми” придава блясък на най-красивите жени в света: Бриджит Бардо, Джейн Фонда, Джейн Бъркин, Франсоаз Арди...

Дори и днес, неговата дързост все още е синоним на модерност.

От създаването на Calandre през 1969 година (едно алдехидено и почти свръхестествено цвете) и Paco Rabanne Pour Homme през 1973 година (с аромат на папрат), парфюмите на Paco Rabanne маркират своята епоха със същия този дързък подход. Невероятният им успех ги превръщат в класика за френската парфюмерия, а всеки един от тях въплъщава много отчетливо свой различен свят.

През 2005 г. и 2008 г., Black XS и 1 Million, революционно променят пейзажа. Тези аромати дават една нова интерпретация и превръщат два предмета (запалката и златното кюлче) в истински култ. Те се отличават със свой собствен и лесно разпознаваем почерк и също така материализират две универсални фантазии: живота на рок-звезда и успеха... на една ръка разстояние.

С Invictus, Paco Rabanne продължава своята игра с една нова фантазия, тази на победата, на новия герой, на шампиона и обхваща една нова обонятелна територия – тази на свежата чувственост за мъже.

ЕДНО ИМЕ, КОЕТО Е ПРЕДОПРЕДЕЛЕНО

Invictus: име, което претендира за горда мъжественост, предопределена от латинският му произход. Непобедим, несломяем, непреодолим... той е герой, на който никой и нищо не може да устои. В античността идеалът за мъж - атлетът (спортистът в съвременния свят) се отличава с божествени характеристики, а именно днешните спортисти са наследници на образа на този идеал. Или може би обратното е вярно! Преки потомци на древните си предци, новата генерация боготвори тези свръхчовеци, чийто въображаем образ граничи с митологията. Възхвалявани и ласкани, „боговете” на стадионите са преди всичко мъже (хора).

ФАНТАЗИЯТА ЗА ПОБЕДАТА

Героят Invictus вече e постигнал своите спортни постижения. Той вече е победител, той е най-добрият - без съмнение, но за него вкусът на победата е вече твърде добре познат и дори е скучен като емоция. Той е в очакване на една нова експлозия от чувства: славата от една безпрекословна победа, глъчката на тълпата, която го носи на раменете си и разкъсва дрехите му, на тържествуващото тяло, чийто контур описва визията на успеха - успехът, който разцъфва върху кожата му и загатва обещания за нови победи, дори още по-емоционални.

Той е лицето на типичния мъжки идеал, великолепен пример за мъжественост. Неговото мъжество е сурово, почти животинско. Образец за мъжете, обект на желание за жените. В допълнение към перфектната му физика е неговият триумф, който го прави още по-желан. Тази победа не само му дава крила, тя дори е като афродизиак. Но за разлика от другите деца на Олимп слезли на Земята, той има страхотно чувство за хумор. Усмивката е най-голямото му оръжие.

РАЖДАНЕТО НА ЕДНА ЛЕГЕНДА

На парфюмите на Paco Rabanne им харесва да разказват истории... Така всеки аромат развива свой собствен свят и изгражда свои собствени ценности. Invictus е роден от желанието да се говори за спорт по един нов начин, той олицетворява една социално-идеализирана фантазия и надхвърля очакванията за типичния разказ на един аромат. Той има за цел да постави нова концепция за „свежестта” като възприятие – претворявайки един автентичен разказ чрез аромата на парфюма.

Превъплъщението на парфюма придава тежест и резонанс на този безпрецедентен подход . Кой не е мечтал да влезе някога в спортната зала или стадиона? Да чуе как името му се скандира от публиката и се превръща в обект на желание? Полубогът Invictus е истински съвременен герой, но неговата човечност и чувството му за хумор го отличават от класическия епичен разказ.

ГЕРОИЧНА СВЕЖЕСТ И ЧУВСТВЕНОСТ

За да се придаде обонятелна реалност на тази фантазия, Paco Rabanne прибягва до таланта на парфюмериста Véronique Nyberg (IFF), който е обграден от три други личности: Anne Flipo, Olivier Polge и Dominique Ropion. Повече от две години и половина изследвания и работа в екип са били необходими за създаването на изключително неповторим оргазмен акорд.

Тази уникална композиция от чувствена свежест контрастира с традиционните подходи на тази мъжка територия. Invictus е многопластов, плътен аромат с много осезаема дълбочина и основа.

За изграждането на този аромат и за да се постигне усещането за чувствена свежест, авторът оставя настрана обичайната тристепенна пирамида при развитието на парфюма и възприема двойствен подход. Invictus е сблъсък на светове, на сили, на чувства и ценности. Той е природно свеж аромат (дървесни нотки), при който пикантното опонира на енергичното.

"Границата между впечатляващата свежест и животинската чувственост се слива", заявява Véronique Nyberg.

"Ние решихме да възпроизведем усещането за солена кожа, но не с аромат на океан, а такава, която провокира силното желание да я вкусиш или дори да я оближеш. Силен контраст между две различни усещания, които се срещат, съчетават и преплитат, за да създадат напрежение."

Екстаз, свежа прелюдия, вибриращ, придаващ жизненост, съчетание, което се получава благодарение на морски акорди, кора от грейпфрут и дафинов лист. От друга страна, се създава зависимост породена от мъжествената идентичност и животинския магнетизъм, от съчетанието дърво/кехлибар. Дърво Guaiac, сив кехлибар и пачули очертават отличителната следа, която оставя ароматът.

"Противоположни сили, които се допълват взаимно. Експлозия, която очевидно е сексуална метафора, но е и израз, който се използва и в езика на спорта. Още от самото начало този парфюм е създаден, за да бъде изненада и за да се откроява чрез двойствеността на неговата конструкция.”

ТРОФЕЯТ

За да се проектира този флакон, Paco Rabanne избира Cédric Ragot, еклекто - иконоборчески дизайнер, за които решението визията на аромата да е във формата на купа спечелило преимущество по естествен начин. А всички естетически и технически решения доведоха до визията на трофей, в най-чистата му форма. Символ на една история. Една нова интерпретация, един нов колекционерски предмет, един трофей, който не е само атрактивен, но и практичен - лесен за употреба, благодарение на ергономично-проектираната си форма. Един проект в традиционните рамки на върховните постижения на френската парфюмерия.

КРИЛАТА НА ПОБЕДАТА

Логото и типографията са вид пресъздаване на вечните кодове на древността, но преработени в една съвременна естетика. Тази двойствена принадлежност или този микс от епохи - с единия крак в миналото и с другия в настоящето, придава на аромата един силен и мъжествен почерк.

Крилата на победата придават усещане за сила и графично изглеждат като аура около името, което сякаш е гравирано и скандирано от хората.

Крилата са разположени във формата на лавров венец – друг отличителен символ-награда за героите и победителите, именно те са ключов елемент от идентичноста на визията Invictus. Комбинацията от метални и матово сиви тонове напомнят за античните статуи и медалите за спортни победи.

МОДЕРНИЯТ ШАМПИОН

Този иновативен проект имаше нужда от един необичаен образ. Paco Rabanne избра австралиеца Nick Youngquest за посланик на Invictus. Тридесет-годишният атлет печели позицията не само защото е фотогеничен, но и защото неговата личност е идеалният избор спрямо ценностите, с които се отличава този аромат.

Мъжествената визията на Nick Youngquest е различна от концепцията за стерилна красота и еднотипния вид на знаменитостите на нашето време. С впечатляващата си мускулатура той е в контраст с метросексуалните модели. Nick Youngquest се отличава с неговия стоманен поглед, усмивка пълна с обещания и опустошителна откровеност типична за времето на атлетите.

ЕДИН ИЗЯЩЕН МИГ

Създадена от Alexandre Courtès, френски филмов режисьор, видео рекламата е преди всичко един епичен разказ, една алегория на победата. Видеото показва шампиона в еуфория от победата - от момента, в който влиза на стадиона до този в съблекалнята, където го очаква един горещ финал. Грандиозни кадри, които са взаимствани от класическата митология, дори нещо повече... Едновременно метафорично и хипер-реалистично видеото илюстрира една фантазия от плът, кръв и мускули. Иронията е неразделна част от тази сцена, за да напомня на зрителя за човешките качества и мечтите за величие, които спят някъде дълбоко в него. Музиката, композирана от Kanye West, която акомпанира клипа, изпраща мъжествено послание, което придава на шампиона Invictus съвременен характер.

На финала на клипа атмосферата на секси тържественост взима неочакван обрат, както винаги се случва при Paco Rabanne - с една дяволита усмивка. Този подсъзнателен кино-похват, при който се сменя постоянно мястото на шампиона и това на зрителя създава усещането за съпричастност на зрителя във фантазията Invictus.

Фотосесията е дело на Nick & Warren. Тя сякаш ухае на агресивна мъжественост и дори си позволява да парадира без излишна скромност.

В нея се визуализира парфюма като обект на желание: тялото на самия шампион.

КАЛЕНДАР INVICTUS 2014

Eдин фотограф, един спортист на най-високо равнище, един календар.

Среща през октомври 2013 година.

НАГРАДАТА INVICTUS

7 атлета, 7 националности, 7 спортни дисциплини, 7 проекта ...
Духът на победата, героизъм, борбен дух, смелост и самоусъвършенстване са основните критерии и компонентите, спрямо които е създадена наградата на Paco Rabanne - Invictus.

Това безпрецедентно състезание се провежда само он-лайн. На него ще бъде признат и възнаграден един атлет и ще му бъде дадена възможност да реализира свой собствен спортен проект. Всеки от участниците е избран от жури съставено от професионалисти като Brice Compagnon и Juliette Ménager, и двама кастинг директори, Françoise Jacquey (художествен ръководител) и Amaury Levaux (плувец, златен медалист на Олимпийските игри в Лондон 2012 г.) .

Дигитална платформа създадена изцяло за този конкурс ще бъде активирана он-лайн от началото на месец юли 2013 година. Интернет потребителите ще могат да откриват, седмица след седмица, снимки и видео клипове на кандидатите в действие и ще могат да гласуват за любимците си в интервала от средата на август до средата на месец октомври.

След кастинг продължил няколко седмици в световен мащаб, 7 кандидата са били избрани, за да участват в това състезание. Харизмата, борбеният дух, физическите качества, силата на ума и личната амбиция ще са критериите, спрямо които интернет-потребителите ще изберат победителя за Наградата Invictus. В края на гласуването за първото издание на Наградата Invictus спечелилият първото място ще получи награда от 50 000€, с които ще може да финансира свой собствен спортен проект. След една година, през която той ще има възможността да сбъдне своята мечта, новият герой Invictus ще бъде лице на календара Invictus 2015 г., чието първо издание ще се появи през 2014 година.

Наградата Invictus ще се организира всяка година под формата на нов конкурс за годишния календар за спортни събития. Победителят от всеки сезон ще бъде лицето на календара Invictus за следващата година.
 

More Beauty News