Следва

Освежаващо желирано предястие с диня и пъпеш

Какво да ядем в жегите?

Съвсем справедлив въпрос, на който също има... 

Food преди 10 години

Съвсем справедлив въпрос, на който също има отговор.

С какво е добре да се храним в жегата:

Каши

В жегата са подходящи всякакви прясно приготвени каши, без добавка на мляко и масло. За да се направи продуктът по-вкусен, кашите се поръсват с най-различни зелении от градината, подправят се със соев сос или задушени зеленчуци.

Варени картофи

С варени картофи е невъзможно да се отровим по принцип. Студени варени картофи "изглеждат" страхотно с всякакви ситно нарязани зелении и с варени (или пресни) зеленчуци.

Плодове и зеленчуци

Основната храна по време на жеги са плодовете и зеленчуците, приготвени по най-разнообразен начин (без използване на майонеза и сметана) или с тях, но приготвени у дома.

Варени макаронени изделия

Макаронени изделия със сирене - това е вкусно и сравнително безопасно по време на жегите, ако разбира се сме уверени в сиренето, което сме избрали в супермаркета.

Като цяло, през лятото, може да ядем каквото си поискаме, но при стриктно спазване на основното правило - тези ястия трябва да са приготвени у дома и изядени "на един дъх".

 
Важно е да знаем и кои са храните, които трябва да избягваме през горещите летни месеци. Пълен набор от вредните продукти за огранизма и тялото през този сезон Виж тук>>>

В горещото време не трябва да се запасяваме с храна!
 

More from View Sofia

More Food