Следва

Радина и Деян заснеха филм за любовта си

София диша

 Градският фестивал за култура и изкуство „София диша“ е част от Културния календар на Столична община и се...

Events преди 10 години

Градският фестивал за култура и изкуство „София диша“ е част от Културния календар на Столична община и се осъществява в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за „Европейска столица на културата 2019”.

Тази година фестивалът ще има за цел в културно, социално и икономическо отношение да реализира огромния потенциал, който София притежава.

Фестивалът дава възможност на столицата ни, а и на България да качи на сцена своите млади и изключително талантливи артисити и по този начин да се появи на европейската културна карта, като сериозен център на култура и събития, както и да промени позитивно имиджа си.

В тази връзка Ви уведомяваме за предвидените промени в организацията на движението, а именно:

От 08:00 часа до 22:00 часа на 4.08.2013 г. (неделя) ще се забрани престоят, паркирането и влизането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите със специален режим и автомобилите, обслужващи събитието, по ул. „Цар Иван Шишман”, между ул. „Граф Игнатиев” и ул. „Аксаков”. Ще бъдат спрени за движение и следните перпендикулярни улици:

ул. „Генерал Паренсов“ – между бул. „Васил Левски“ и ул. „6-ти септември“.

ул. „Ген. Йосиф В. Гурко“ – между бул. „Васил Левски“ и ул. „6-ти септември“.
ул. „Иван Вазов“ - между бул. „Васил Левски“ и ул. „6-ти септември“.
ул. „Славянска“ – от ул. „6-ти септември“ и ул. „Добруджа“ до бул. „Васил Левски“.

От 08:00 часа до 22:00 часа на 11.08.2013 г. (неделя) ще се забрани престоят, паркирането и влизането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите със специален режим и автомобилите, обслужващи събитието, по ул. Ангел Къчев, между бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Солунска“. Ще бъдат спрени за движение и следните перпендикулярни улици:

ул. „Хан Аспарух“ – между ул. „Христо Белчев“ до ул. „Г.С. Раковски“.
ул. „Неофит Рилски“ – между ул. „Г.С. Раковски“ до ул. „Христо Белчев“.

 

 

ул. Петър Парчевич“ – от ул. „Христо Белчев“.
ул. „Уилям Гладстон“ – между ул. „Рачо Димчев“ и ул. „Христо Белчев“.

От 08:00 часа до 22:00 часа на 18.08.2013 г. (неделя) ще се забрани влизането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите със специален режим и автомобилите, обслужващи събитието, по ул. „Цар Самуил“ (в остечката между бул.“Тодор Александров“ и ул. „Екзарх Йосиф“) и ул. „Княз Борис I” (в отсечката между ул. „Екзарх Йосиф“ и бул.“Тодор Александров“).

От 08:00 часа до 22:00 часа на 18.08.2013 г. (неделя) ще се забрани влизането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите със специален режим и автомобилите, обслужващи събитието, по ул. „Неофит Рилски“ (в пресечката между ул. „Христо Белчев“ и ул. „Цар Асен“) и ул. „Уилям Гладстон” (в пресечката между ул. „Христо Белчев“ и ул. „Цар Асен“).

Столична община моли всички живущи в района, засегнати от тези промени, да ни извините за причиненото неудобство, свързано с временната невъзможност да паркирате автомобилите си на обичайното място. За Ваше улеснение е предвидено паркинговото пространство на пл. „Народно събрание”, ул. „Гурко”, (в отсечката между бул.”Васил Левски” и бул. ”Евлоги и Христо Георгиеви”), Храм-паметник „Св. Александър Невски”, а непреместените автомобили с регистрация на водача и/или МПС по местоживеене ще бъдат преместени безплатно. Благодарим предварително на тези, които ще преместят автомобилите си преди събитието!

Любезно канят всички да подкрепят инициативата и да се присъединят към положителното събитие между 16.00 и 22.00 часа в неделния ден. Екипът на „София диша“ поема отговорност за приключване на инициативите не по-късно от 22.00 часа, както и обществения ред да бъде спазван.
 

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 седмица

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.