Следва

Парис Хилтън влиза във VIP Brother

През седмицата ще видим още... Първата Нощ на театрите в София

Всички театри са отворени за широката публика до полунощ и представят специална селекция от най-добрите си представления...

Events преди 10 години

На 14 септември София се превръща в голяма сцена по повод първата Нощ на театрите. След като България стана асоцииран член на Европейската Нощ на театрите още с пилотното издание на събитието и се присъединява към традицията на европейските столици да показват театралното изкуство в големи мащаби и събрано в рамките на няколко часа, ние с нетърпение очакваме голямото събитие, за да надникнем зад кулисите на любимите ни театри, да се срещнем с любимите си актьори, да посетим изложби и лекции, както и представления с билети на преференциални цени.

По модела на Нощта на музеите, в Нощта на театрите всички театри са отворени за широката публика до полунощ и представят специална селекция от най-добрите си представления.

Включени са над 80 събития (спектакли, лекции, представления, уъркшопи и други) на повече от 50 участници (театри, театрални формации, независими артисти, музиканти, клубове, ателиета, кина и др.). Столичните сцени, които отварят врати по време на Нощта на театрите, са тези на Народния театър "Иван Вазов", Младежкия "Николай Бинев", Софийската опера и балет, театър "София", Малък градски театър "Зад канала", театър "Възраждане", театрална работилница "Сфумато", Студио 5, Червената къща и други. 

В телефонната палата от 9 до 15 септември ще има и изложба на театрални афиши от 70-те години до днес. В самата нощ пространството за култура и изкуство на телекома става централна локация с инфо пункт за събитието, а програмата на залата включва лекция за новите тенденции в хореографията според един от най-интересните артисти в областта на съвременния танц – Жером Бел. VIVACOM Art Hall се превръща в сцена и за малък куклен театър „СЛОН“, който ще представи анимацията за възрастни „Омагьосания файтон“, а Радослав Йорданов ще изиграе моноспектакълът „РЕД“, базиран на текстове от Ерик Богосян. От 13 часа ще има и изненада за малките деца, които могат да се забавляват с представление на театъра към Двореца на децата. Всеки, който иска да се включи или да получи повече информация, може да го направи на място.


Пълната програма за Нощта на театрите 2013 г. чети тук.

 

More from View Sofia

170 събития в седмото издание на Нощ на театрите

All About Life преди 4 години

Над 170 представления в стандартен и нестандартен час, пърформанси, форматни събития, дискусии, изложби, "отворени врати", театрални пътешествия и срещи зад кулисите, NT Live, импро театър, концерти, ателиета, фокуси, поетични рецитали, младежко творчество, изключително богата детска програма в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Хасково, Благоевград, Велико Търново, Сливен, Габрово, Симитли, Добрич, Плевен, Кърджали, Смолян, Перник и Шумен ще предложи седмото издание на Нощ на театрите.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?