Следва

Първият еврейски фестивал в България „Шалом София“ фест започна с богата програма и множество посетители

Manu Chao разтърси София със страшен купон

Отдавна България не помни такова музикално "изтрещяване"! А възстаричката софийска зала "Фестивална" едва не...

Events преди 10 години

Отдавна България не помни такова музикално "изтрещяване"! А възстаричката софийска зала "Фестивална" едва не се сгромоляса от танцуващите на реге и ска-ритми над 5000 малки, големи и още по-големи момичета и момчета.

Виновните за жестокото, продължило повече от 5 часа маниашко парти, бяха вече гостуващите за трети път в София Ману Чао. Макар и само 4-ма на сцената (обикновено лайфовете им включват поне 10-ина човека, свирещи на всякакви инструменти и облечени в шарени дрехи), музикантите не спряха да подскачат, свирят, пеят и танцуват така, сякаш са 40!

И почти не спираха между песните си, които както сами можете да се досетите бяха всички от добре познатите ни техни хитове. Най-якото беше, че тези мъже, тези музиканти, тези минали вече 50-тата си година момчета,се държаха така, все едно са тийнейджъри. И се раздаваха до краен предел. Но явно отново много им е харесала нашата публика, защото излизаха 4 пъти на бис, а това беше най-големият подарък, който си заслужихме, а те с удоволствие ни подариха!

Благодарим Ви, Ману Чао, и ви чакаме отново! Да не забравяме и промоутърите от Лаудс Консъртс, които ги доведоха у нас, и в частност стискаме ръцете на Радост и Павката!

Не като важност на края вмъкваме в голеееми скоби и участието на нашите звезди, подгряли фурната от емоции. Искрящо-русата чаровница Миленита с бандата Funky Miracle и ставащите тия дни на около 15-тина години сладури от Уикеда (ако искате да празнувате с тях рожденият им ден, идете събота вечер, 21-ви, в Маймунарника в Борисовата), бяха наистина най-точните артисти, на които можеше да бъде оказана честта да свирят преди Ману Чао. И те го доказаха от все сърце.

Абе, много яко беше! Който не е бил снощи там, доста е изпуснал. Затова ще се опитаме да компенсираме със... снимки!  















More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?