Следва

Майк Тайсън върна на Холифийлд отхапаното ухо... в реклама (видео)

Нов български университет удостоява Маестро Енио Мориконе със званието „Доктор хонорис кауза”

Присъждането на почетната степен „Доктор хонорис кауза” е знак за отличаване и...

Events преди 10 години

Нов български университет ще удостои маестро Енио Мориконе със званието почетен доктор на НБУ.

Присъждането на почетната степен „Доктор хонорис кауза” е знак за отличаване и разпознаване на приноса на изключителни личности. „Хонорис кауза” (почетен професор) е престижна академична степен и се връчва на видни хора с национална или международна репутация. Получатели са обикновено водещи учени, откриватели, изобретатели, писатели, художници, музиканти.

Маестро Енио Мориконе има изявена и неповторима творческа позиция, създател е на емблематични за световната култура произведения и е пример и вдъхновител на младите поколения творци.

Образователната философия на НБУ е основана на либералната идея за образование, свързващо придобиването на знания и професионалното специализиране с общото духовно развитие. Званието "Почетен доктор на Нов български университет" се присъжда на личности с глобални постижения в областта на науката, културата и човешките отношения. Сред почетните доктори и професори на НБУ са Стив Форбс, Ричард Рорти, Вера Мутафчиева, Юлия Кръстева, Жан-Пиер Вернан, Милчо Левиев, Робърт Йънг, Райна Кабаиванска и др.

Маестро Енио Мориконе пристига у нас за първият си концерт организиран от Ивент Зона и Радио 1 с екип световно изестни изпълнители. В спектакъла ще вземат участие музикантите от хора и оркестъра на Класик ФМ радио и неповторимият музикант Теодосий Спасов.

Билети за концерта на Енио Мориконе може да намерите на: tixgate.com, ticketsbg.com, на касите на Easy Pay в цялата страна и каса „Кантус Фирмус” в зала „България”.

Церемонията по връчване на почетната степен ще се състои на 11 декември, от 10:30ч в аулата на Нов български университет, ден след концерта на италианския композитор в зала „Арена Армеец” в София.
 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 седмица

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.