Следва

Стилно парти в София - списание ЕВА на 15!

Питай ме, питай ме: Как влияят пробиотиците на организма в студения сезон

Колко трилиона бактерии се намират в човешкия организъм, колкото от тях са полезни и колко опасни за добрия...

Health преди 10 години

Колко трилиона бактерии се намират в човешкия организъм, колкото от тях са полезни и колко опасни за добрия тонус, настроението и естествената защита на тялото ни, какво ги разделя на „добри” и „лоши” и как да постигнем здравословния баланс в количествата, ще се постараем да ви информираме в поредица от най-често задавани въпроси и техните отговори, свързани с ценната хранителна добавка - пробиотиците.

Ето и първият от тях:

Вярно ли е, че е препоръчително да се пият пробиотици през зимния сезон за подсилване на имунната система и как точно въздействат те на организма?

Отговарят експерти от Lactoflor Probiotic

Отговорът е категорично ДА. Редовният прием на пробиотиците се грижи за доброто състояние на имунната ни система, особено през зимата, когато организмът ни непрекъснато е „бомбандиран” от най-различни инфекции и вируси.

Тъй като 80% от имунната система на човека е съсредоточена в стомашно-чревния такт, приемайки редовно пробиотици можем да регулираме броя на „добрите“ бактерии в стомашната ни микрофлора, като по този начин я балансираме и укрепваме имунитета си. Или иначе казано, пробиотиците въздействат положително върху цялостното ни здравословно състояние, без каквито и да било нежелани, странични ефекти.



За да бъдем изпълнени с жизненост през най-студения сезон от годината, препоръчваме Lactoflor Bioplus капсули най-високо качество за по-добро здраве, енергия и устойчивост срещу инфекции. Освен това капсулите подобряват фукнциите на чревната флора, нарушени след лечение с антибиотици. Всяка капсула съдържа по 2 милиарда „добри” бактерии, изключително необходими за цялостното ни здравословно състояние.

Наричаме ги „добри”, защото в човешкото тяло живеят над 100 трилиона бактерии, от които 95% се намират в чревната система, и точно те са в основата на храносмилането, метаболизма и имунната защита. Както навсякъде, така и в тялото, бактериите могат да бъдат добри (подпомагащи) и не толкова добри (вредящи) „приятели” на организма. Тук се намесват капсулите Lactoflor Bioplus, патентована синбиотична комбинация, съдържаща само натурални съставки, с която можем да направим така, че добрите бактерии да са винаги повече от лошите.
 

More from View Sofia

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.