Следва

През седмицата ще видим ОЩЕ...

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 9 - 15 декември

На 10 декември, британската изпълнителка Delilah ще гостува в Sofia Live Club. Феновете на 23-годишната изпълнителка ще имат шанс да чуят на живо хитове като: Time, Go, Love you so, Inside my love и още много други...

Events преди 10 години

Delilah с концерт на живо в Sofia live club

Кога: 10 декември, 20:30 часа
Къде: Sofia Live Club

На 10 декември, британската изпълнителка Delilah ще гостува в Sofia Live Club. Феновете на 23-годишната изпълнителка ще имат шанс да чуят на живо хитове като: Time, Go, Love you so, Inside my love и още много други в неповторима акустична версия. Началото е точно в 20:30 часа, а самата тя обещава шоуто да бъде специално.

Палома Стокер е британска изпълнителка, родена в Париж, а в ранна детска възраст се мести в Северен Лондон. Повлияна от силни емоции, след загубата на доведения си баща, през 2002 г. написва първата си песен, с която привлича вниманието на лейбъла Atlantik Records. Тогава решава да използва името на кубинската си баба – Delilah, с което е известна и до днес.

През 2011 г. излиза сингълът “Time” – създаден съвместно с Chase & Status, a видеото към песента има близо 10 милиона гледания в YouTube. Eсента на същата година излиза и самостоятелната ? песен - “Go”. На 30 юли 2012 г., представя дебютния си албум “From the Roots Up”, който се изкачва на 5-то място в музикалните класации на Острова.

Преди талантливата певица да завладее всички със своя неповторим глас и присъствие, на сцената ще се качи един от лидерите на българската DJ сцена – Emil Prize. Българинът стана популярен покрай серията партита Camp Sessions, които се превърнаха в неизменна част от клубния живот в столицата, както и по морето. Емил ‘Боро’ Борисов, известен като Emil Prize започва да се занимава с музика през 1999 година. Определя стила си като страхотен микс от Funky Breaks, Breakbeat, Dubstep и Drum&Bass. Голям почитател на сноуборд и уейкборд. Очаквайте страхотен микс от музика на 10 декември в Sofia Live Club.

Билети: в мрежите на TicketPro, на място в Sofia Live Club, както и онлайн ТУК. Цена на билетите - 50 лева.



Ghostpoet live

Кога: 11 декември, 22:00 часа
Къде: Sofia Live Club

Брит-хоп сензацията Ghostpoet с концерт на 11 декември в Sofia Live Club. Номинираният за наградите Mercury изпълнител и автор на двата забележителни албума "„Peanut Butter Blues and Melancholy Jam” и „Some Say I So, I Say Light“ ще запише първо участие в София като част част от музикалната платформа на Ballantine’s My Beat.

Ghostpoet или Obaro Ejimiwe е един от най-перспективните музиканти, които се появяват на музикалната сцена в Англия през последните няколко години. Неговият стил е труден за характеризиране, но пък за сметка на това изключително обаятелен и приковаващ моментално вниманието. Като на шега, Ghostpoet започва музикалната си кариера през 2009г, когато е уволнен от работата си като застраховател. Има уникалния шанс, негов демо запис да попадне в ръцете на Gilles Peterson, който моментално се увлича по меланхоличният рап на младият изпълнител.

Повече за събитието на фейсбук страницата 

Билети: онлайн на цена от 15 лв.; в деня на събитието - 20 лв. 





„Събудете стените си“

Кога: 10 декември до 10 януари
Къде:Towers Gallery

В последното издание на „Събудете стените си“ за тази година, Арт Рентал ви кани на Оскар парти. И като на всяка церемония, и на тази организаторите ще раздават призове. Специални сертификати ще получат творците, включили се в колективните изложби в Towers Gallery през 2013 г.

Официален гост на откриването на „Събудете стените си“ 12, осъществено със съдействието на Egosi Consultants, ще бъде Н.Пр. Шаул Камиса Раз посланик на Израел за България и Македония. Той ще представи и основния гост в 12-то издание. Илан Адар е един от най-известните израелски художници. Най-обсъжданата изложба на Илан се нарича Stained (оцветен, изцапан, мръсен). Посветена е на световно известни личности с огромно културно влияние върху младите хора. В творбите си Адар подчертава всички несъвършенства на известните, за да покаже, че те също са хора. Част от тези картини ще бъдат показани у нас.

Този път музикалната изненада на Арт Рентал са Михаил Йосифов (китара) и Андрония Попова (вокал и акордеон). Двамата заедно са Old Folks и ще пренесат публиката в златните години на джаза. Михаил и Андрония свирят заедно от 12 години в едни от най-успешните български групи - Насекомикс и Сентиментал Суингърс. Концертирали са в цяла Европа, а с нашумелия филм “Източни пиеси” на Камен Калев, за чийто саундтрак са основни виновници, свирят също и на сцените на световно известни кино фестивали.

За да станете част от „Събудете стените си“ 12 елате в Towers Gallery в Софарма бизнес тауърс на 11 декември 2013 г. от 19 часа. Входът е свободен, а за лъскавото парти са се погрижили Wonderland Events. Събитието ще бъде подсладено с прекрасните вина на Бутикова Винарска Изба Todoroff.



Софийски международен панаир на книгата

Кога: 10-15 декември; 10:00 часа
Къде: НДК 

41-то издание на Софийския международен панаир на книгата ще се състои oт 10 до 15 декември 2013 г. с повече от 200 изложители, десетки български и чуждестранни писатели, три сцени и четири етажа в Националния дворец на културата.

Амбицията на организаторите на фестивала –Асоциация „Българска книга“, е той да стане най-представителният литературен форум у нас, събиращ автори от всички страни. Всяка година фестивалът ще има различен литературен фокус. В неговото първо издание той е “Балкани“.

Нашият манифест:
Вярваме в думите, които създават реалност, в книгите и четенето, в силата на литературата, която вижда, разбира, разказва и променя. Вярваме, че писателите са и сърце, и ум на днешния свят. Че с техните книги могат да градят нови светове. Вярваме, че срещите между съмишленици и приятели могат да променят и обогатят познанието и разбирането, което имаме един за друг. И че тези срещи могат да родят нови книги и нови читатели.

Програма на фестивала:
В няколко поредни дни най-известните български писатели, сред които Алек Попов, Георги Господинов, Емил Андреев, Емилия Дворянова, Елена Алексиева, Кристин Димитрова, Милен Русков, Силвия Чолева, Теодора Димова, Радослав Парушев, Васил Георгиев и др. ще четат свои творби заедно със своите балкански колеги.
Специално за фестивала, в София ще пристигнат и живеещите извън България - Захари Карабашлиев, Мирослав Пенков и Капка Касабова.

Чуждестранните гости на първия Софийски литературен фестивал са наистина впечатляваща група. Това са Анте Томич от Хърватско, Алеш Дебеляк от Словения, Ненад Величкович от Босна и Херцеговина, Владимир Арсениевич от Сърбия, Гоце Смилевски от Македония, Дан Лунгу от Румъния и Димитрис Нолас от Гърция.

Програмата на фестивала включва и дискусии на тема „Писателите и балканските протести“ и „Преводимост и непреводимост в балканските литератури“, организирани от Културния център на СУ „Св. Климент Охридски“.

Поетичните вечери ще бъдат в клуб „Мазе“ с участието на Миглена Николчина, Ясен Атанасов, Галина Николова, Тома Марков, Иван Ланджев, Васил Балев, Стефан Иванов и др., придружени с музиката на ЛаТекст и Константин Кацарски (Блуба Лу) с приятели.

За повоече информация следете фейсбук страницата на събитието 



Morcheeba с концерт на живо в НДК

Кога: 13 декември; 20:00 часа
Къде: НДК 

EventEase представя Morcheeba на живо на 13 декември (петък) в зала 3 на НДК. Концертът на емблематичната трип хоп банда е част от световното им турне по повод новия им осми студиен албум „Head up high“, който ще е на пазара на 14 октомври.

Албумът отразява поредицата промени в професионалното развитие на бандата и техните музикални влечения и експерименти. Накратко – представлява един зрял музикантски проект, който някак обхваща осемнадесетте им години заедно.

Пилотният сингъл Gimme Your Love доказва способността на Morcheeba постоянно да се развиват и да се впускат в нови музикални авантюри. В него майсторът на бийта Пол се увлича по дълбоки и неправилни пост-дъбстеп баслинии, Рос се заиграва с музикалните нюанси и тонове, а мелодичните вокали на Скай и нейната типична ефирна текстура допълват новите басови линии и вдигат темпото.

Билети: "Ранно Пиле" на цена 30/35лв само в магазин Яко (Граф Игнатиев 43) Стандартни и онлаин Билети: 35/40лв в Билетен Център на НДК и в интернет мрежата.





Енио Мориконе и Сузана Ригачи с концерт в София

Кога: 10 декември; 20:00 часа
Къде: Арена "Армеец"

Композиторът Енио Мориконе, оставил значителна и трайна следа в световната филмова музика, идва в България за своя първи концерт в навечерието на Коледните празници на 10 Декември, 2013 г. в зала Арена Армеец.

Най-магичното изкуство – киното, навлиза в ХХ век динамично и завладява сърцата и умовете на хората. За миналия век остават занкови две имена – Чарли Чаплин и Енио Мориконе. И ако Чаплин е емблемата на образа в епохата на нямото кино, то революцията със звука на лентата прави именно музиката на този невероятен музикант, роден в Люлката на Стара Европа.


Италианският композитор и диригент ще представи на българската публика световноизвестните си произведения, сред които неизменните музикални шедьоври към класическите спагети уестърн „За шепа долари” (1964), „Добрият, лошият и злият” (1966), както и легендарните „Имало едно време в Америка” (1983), „Недосегаемите” (1987) и незабравимият „Малена” (2001) с обаятелната Моника Белучи.

Роден в годината на връчването на първите награди Оскар, през 2007 г. феноменалният музикант получава престижната статуетка за цялостно творчество във филмовата музика. На тази 79-та церемония по връчването на наградите на Академията, лично Клинт Ийстууд превежда речта на Мориконе към присъстващите, като знак на уважение към съвместната им работа четири десетилетия подред.

На 10-ти декември 2013 г. от 20:00 ч. в Арена Армеец, София, българската публика ще има възможността да се наслади на култовите композиции на Маестрото, огласяни от сопраното Сузана Ригачи.

Билети: Може да поръчате тук. Билетите са на цени от 50 до 200 лв. За най-големите почитатели се предлагат билети на промоционални цени ако се купят по-рано. Офертата важи до изчерпване на количествата.



През седмицата ще видим още 

Фестивали:
trauss Orchestra Vienna в София

Базар:

Фабриката на джуджетата

Спорт:

Night of the jumps

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 5 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?