Следва

Победителите в играта на ViewSofia и KEUNE Bulgaria

Питай ме, питай ме: Ролята на пробиотиците в изчистването на организма от токсините

Колко трилиона бактерии се намират в човешкия организъм, колко от тях са полезни и колко опасни за добрия...

Health преди 10 години

Колко трилиона бактерии се намират в човешкия организъм, колко от тях са полезни и колко опасни за добрия тонус, настроението и естествената защита на тялото ни, какво ги разделя на „добри” и „лоши” и как да постигнем здравословния баланс в количествата, ще се постараем да ви информираме в поредица от най-често задавани въпроси и техните отговори, свързани с ценната хранителна добавка - пробиотиците.

Може ли приемът на пробиотици да ни отърве от онези няколко килца, които качваме по време на празничното похапване?

Всички много добре знаем, че да се устои на отрупана с вкусотии празнична маса граничи с подвиг. Лошото е, че много често сме склонни да прекаляваме с количеството и вместо да заситим глада си, по-скоро задоволяваме вкусовите си прищевки. Разбира се, това неминуемо се отразява на обиколката на талията и на цифрите на кантара, които често сочат няколко идеи по-нагоре, отколкото би ни се искало.

По време на празничните дни е съвсем в реда на нещата да похапваме малко повече от нормалното, но е необходимо да знаем, че всяка излишна хапка означава повече работа за храносмилателната и отделителната ни система. Дисбалансът в чревната микрофлора може да доведе до задържане на токсини и вредни вещества, които от своя страна забавят метаболизма и заради това често се чувстваме лениви и сънени след обилна гощавка.



Редовният прием на Lactoflor Bioplus спомага за изхвърлянето на токсините от тялото, което улеснява значително работата на обмяната на вещества и тя се завръща към нормалния си ритъм. Това, съпроводено с активен начин на живот - танци, бой със снежни топки, пързаляне с шейни или най-ефективен шопинг в дисциплината пазаруване на къси разстояния, заедно с всичко, което обичате в ежедневието си, храните се добре, спортувате и пр., ще помогне на организма в стопяване на излишните килограми. А качественото горене на калориите води до добра регулация на теглото. Освен четирите уникални щама - Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus и Bifidobacterium sp. -  Lactoflor Bioplus съдържа в себе си фибри (инулин), които пречистват организма, подпомагат храносмилателните процеси и дейността на „добрите бактерии”.

Затова препоръчваме редовния прием на пробиотик Lactoflor, предвид дългата опашка от празници, която се задава, за да се чувстваме леки и със самочувствие да посрещнем 2014-та година.
 

More from View Sofia

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.