Следва

Как го правят те. Бременни по червения килим!

Златното момиче Дженифър Лоурънс, Леонардо ди Каприо и останалите, които грабнаха "Златен глобус"

Филмите "12 години в робство" и "Американска схема" спечелиха главните отличия на 71-вата церемония по връчването на наградите за кино и телевизия "Златен глобус"...

Events преди 10 години

Филмът "12 години в робство" спечели "Златен глобус" за най-добра драма на 71-вата церемония по връчването на наградите за кино и телевизия на церемонията в Бевърли Хилс снощи въпреки голямата конкуренция в категорията, като се има предвид присъствието на "Капитан Филипс", "Гравитация", "Филомена" и "На пълна газ". Това е най-високото отличие на годишните награди за кино и телевизия, връчвани от Асоциацията на чуждестранните журналисти в Холивуд.


Базираният по действителен случай филм на Стив Маккуин разказва действителната история на свободен чернокож мъж, отвлечен и продаден в робство в Америка във времето преди Гражданската война.

Според някои наблюдатели наградата е неочаквана, тъй като филмът не спечели в нито една от другите категории, в които бе номиниран: за най-добър режисьор, най-добър актьор, най-добър сценарий, най-добра поддържаща женска роля и най-добра поддържаща мъжка роля.

Филмът "Американска схема" на режисьора Дейвид Ръсел грабна приза за най-добра комедия или мюзикъл.
Алфонсо Куарон получи "Златен глобус" за най-добър режисьор за филма "Гравитация", а Матю Макконъхи и Джаред Лето бяха наградени за най-добър актьор в драматичен филм и най-добър поддържащ актьор за участието им във филма "Даласки клуб на клиентите".

Леонардо ди Каприо спечели "Златен глобус" за най-добър актьор в комедия или мюзикъл за ролята си във "Вълкът от Уолстрийт", а Ейми Адамс и Дженифър Лорънс бяха определени за най-добра актриса в комедия или мюзикъл и най-добра поддържаща актриса за участието им във филма "Американска схема". Кейт Бланшет получи "Златен глобус" за най-добра актриса в драматичен филм за ролята си в "Син жасмин".


Ейми Адамс

"В обувките на Сатаната" спечели "Златен глобус" за най-добър драматичен сериал, а за ролята си във филма Брайън Кранстън беше определен за най-добър актьор в драматичен сериал. "Бруклин 9-9" беше награден за най-добър комедиен сериал, а за ролята си във филма Адам Самбърг получи отличие за най-добър актьор в комедиен сериал. Робин Райт беше отличена със "Златен глобус" за най-добра актриса в драматичен сериал за ролята си в "Къща от карти", а Ейми Полър беше определена за най-добра актриса в комедиен сериал за ролята си в "Паркове и отдих".


Арън Пол и Брайън Кранстън


Робин Райт

"Златен глобус" за най-добър чуждоезичен филм спечели "Великата красота" на режисьора Паоло Сорентино, а "Замръзналото кралство" на Дисни беше награден за най-добър анимационен филм.
 

 

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 6 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?