Следва

Три световни звезди гостуват на вторите български хип хоп награди

Жажда за отмъщение и борба за надмощие – в хитовата сага „Империум”

Жажда за отмъщение и борба за надмощие – в хитовата сага „Империум”

Events преди 10 години

Отминало е време от кампанията на запад. След „Легендата за Испания” сагата продължава с разказ за римлянинa, който се е бил срещу Вириат и неговата армия в сериала „Империум”. Историята на Галба след завръщането му в Рим зрителите на bTV ще имат възможност да проследят от 20 януари от понеделник до четвъртък от 21:00 часа.

Връщайки се от Нумансия, римският пълководец Галба е лишен от всичко, което го е правело уважаван и влиятелен човек. Испанците са разбили армията му и той губи честта и достойнството си. Всичко, което му остава е да се върне обратно у дома.

Той е отхвърлен от Римския сенат, a семейството му се разпада, след като са разбрали за случилото се в Испания. Жена му бяга с първородния му син Кайо при човека, който го оставя в немилост: Квинт Сервилий Кепион. Галба никога не е изпитвал толкова ужасяващ враг, но ще направи всичко по силите си, за да го унищожи.

Без честта си и първородния си син, Галба се заклева да отмъсти на Квинт и започва неумолимо да печели власт, възстановявайки си позицията, която му е била отнета. Семейството му опитва да си върне името и положението, което са имали в Рим и Галба е готов на всичко, за да стори това. Той обаче не знае, че грешка от миналото му все още го преследва. Грешка, носеща женското имe Кора. Един млад патриций е решен да разобличи Галба, опитвайки се да накаже човекът, убил майката и братa на Кора и да освободи баща й, Тиберий.

Жена, готова да стигне до споразумение с неговия най-голям враг, за да спаси баща си и мъж, твърдо решен да възвърне загубената си слава. И едно семейство, което копнее за контрол над Рим. Битката за надмощие започва. Има място само са един от двамата в Рим. Кой ще надделее, зрителите на bTV ще разберат от епичната сага „Империум” от 20 януари от понеделник до четвъртък от 21:00 часа.

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?