Следва

Димитър Ганев vs. Иван Ланджев: Коя е последната книга, която прочете?

Билет в консервена кутия за София Филм Фест

Международният филмов фестивал СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ (Sofia International Film Festival), който е едно от водещите културни събития в кандидатурата на София за европейска културна столица, ще събере своите зрители за 18-и път през месец март...

Movies & TV преди 10 години

Международният филмов фестивал СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ (Sofia International Film Festival), който е едно от водещите културни събития в кандидатурата на София за европейска културна столица, ще събере своите зрители за 18-и път през месец март. Фестивалът, наложил се като значим кинофорум в Централна и Източна Европа, включен в класацията на 50-те световни топ фестивала (според сп. „Варайъти”) и акредитиран от FIAPF, ще свери за пореден път часовника на вярната си публика и многобройните международни гости с актуалните тенденции в световното и българското кино.

Фестивалът се организира от Арт Фест под патронажа на Столичната община, в партньорство с Министерство на културата, Националния филмов център и Националния дворец на културата, с подкрепата на програмите МЕДИА и МЕДИА Mundus на Европейския съюз, национални и чуждестранни културни институти, спонсори и приятели.

Официалното откриване на 18-ия София Филм Фест е на 6 март в Зала 1 на НДК с ексклузивна прожекция на най-новия филм на Стефан Командарев „Съдилището”, копродукция на България, Германия, Хърватия и Македония. Церемонията по награждаването ще се състои на 15ти Март. Програмата на фестивала, заедно с традиционните издания в Бургас, Пловдив и Варна ще продължи до 30 март. Специална програма в Дома на киното, свързана с ретроспективи, ще „подгрее“ фестивала от 28 февруари.

Програмата съдържа около 160 пълнометражни игрални и документални заглавия, както и над 70 късометражни филма.



Изключително интересна се оказва и чисто новата визия на фестивала. Креативният екип на DDB поставя билета за СФФ в консервена кутия, която всеки желаещ ще може да открие на местата, на които пазарува, в магазините за подаръци, книжарници, барове и още много локации, от 14-ти февруари.

Всеки билет ще притежава собствен код и ще може да се регистрира в специално направената за целта платформа. Всеки закупил пропуска ще може да запазит своето място собственоръчно – онлайн или чрез оператор (по телефона). 

През следващите дни ще представяме на твоето внимание и някои от останалите акценти на СФФ 2014.

 

More Movies & TV