Следва

Грим Тенденции - Как се осмеляваш

Бял имидж

Важна част за имиджа определено е пленителната, секси и бяла усмивка. Със сигурност най-подходящото време да й обърнеш внимание е...

Nails преди 15 години

Важна част за имиджа определено е пленителната, секси и бяла усмивка.

Със сигурност най-подходящото време да й обърнеш внимание е на фона на приятния шоколадов загар и слънчевите лъчи.

Поради ред причини зъбите променят цвета си, което определено не е приятен момент.

Дори да се откажеш от танини, таини и други оцветяващи емайла вещества, които се съдържат в червеното вино, кафето, черния чай, какаото, няма как да избягаш от неприятното пожълтяване в следствие на възраст и генетика.

В зависимост от твоя „причинител”  на потъмняване на зъбите, избери метода, който ще го отстрани:

Вътрешното избелване се използва при умъртвен зъб като се отстрани причината. Зъбът се отваря и се използват разтвори.

За самостоятелно избелване са предвидени пасти за зъби от магазинната мрежа за общо ползване, но не са подходящи за системна употреба. С тях можеш просто да поддържаш резултати от контролираното избелване с шини, иначе те ще имат лек избелващ ефект върху повърхностни оцветявания, който не е дълготраен.

Избелващите пасти за зъби, които са под лекарско предписание имат по-силно действие. При тях обаче трябва да се внимава една идея повече, тъй като има вероятност да доведат до свръхчувствителност на зъбите и венците. Самостоятелно имат малко по-силен избелващ ефект от първите.

Лесно и бързо решение са стандартните шини с гел, които можеш да намериш във всяка аптека. Те са най-опасните средства, тъй като не се контролират от зъболекар, а гелът се поставя във фабрична шина и концентрацията му е вредна (10 до 16%). С тези шини няма възможност за дозиране и се разлива гел из цялата уста. Могат да доведат до ерозия на емайла, гадене при поглъщане, трайна свръхчувствителност.

Затова по-широко разпространения метод е с индивидуални шини, които се изработват по отпечатък от пациента. Носят се около през нощта или за час през деня, като са безцветни и не се забелязват. Гелът е гъст и съдържа калиев нитрат и флуорид, които намаляват чувствителността. Ако имаш фобия от стоматологични кабинети, това е твоят метод.

Ако все пак зъболекарят ти е доста приятен, има и друг начин – силово или мощно избелване в кабинет. Чрез лазер, ултравиолетова светлина или катализатор се въздейства върху гел с пероксид за около час.

Това са начините, а най-добрите средствата и местата, които ще ти помогнат да осъществиш зашеметяващо чаровна усмивка, очаквай скоро от ViewSofia.

More from View Sofia

More Nails