Следва

Невероятният Дейвди Ганди в пролетната колекция на Marks & Spencer

ТЕНДЕНЦИИТЕ пролет/лято 2014: ПЛИСЕ

Закачливо и фриволно лято се задава на хоризонта, особено когато на гребена на...

All fashion преди 10 години

Закачливо и фриволно лято се задава на хоризонта, особено когато на гребена на модната вълна сърфира ПЛИСЕТО. А то буквално заля подиума миналия септември по време на седмиците на модата, представящи ни тенденциите за сезон пролет/лято 2014, пременено в ефирни, прозиращи коприни, великолепни дантели, принтове и определено не постави точката там.

Някоя древногръцка богиня вероятно е послужила за муза на 10 Crosby Derek Lam /снимкато горе/, Ports 1961, Nina Ricci и частично на Alexander Wang. Прекрасно бяло и деликатен пастел се сливат в нежен танц с едва забележимата драперия.


Alexander Wang


Ports 1961


Nina Ricci


Nina Ricci

На графична игра са наблегнали от Celine, които работят в черно и бяло, и Givenchy, издържани изцяло в катран с декоративен, цветен patchwork за контраст.


Celine


Givenchy


Proenza Schouler

Proenza Schouler, Rochas и Haider Ackermann са на приказна вълна, обсипали фееричните си творения във фин блясък и отразяващи светлината метални частици. Последният е подходил по-смело, разкривайки една идея повече женското тяло, което в никакъв случай не намираме за пошло.


Rochas


Haider Ackermann

Към Ackermann се присъединяват и Christopher Kane с прекрасните си тюлени детайли и Antipodium, които са заложили на прозиращо плисе металик.


Christopher Kane


Christopher Kane


Antipodium

Dior ни предлагат да се вгледаме в диагонала, Victoria Beckham вплита тенденцията под формата на асиметричен акцент,а Dries Van Noten сътворява великолепно оригами от злато и сатен.


Dior


Victoria Beckham


Dries Van Noten

Не трябва да пренебрегваме и пастелните кожени плисета на Salvatore Ferragamo, едрите решения на Prada и 3D обемите на Viktor&Rolf.


Salvatore Ferragamo


Prada


Viktor&Rolf

Трябва да си признаем, че този тренд доста ни завъртя главата, в буквалния и преносния смисъл. Но задължително ще приобщим към летния си гардероб поне една плисирана красота. А тя се чувства най-комфортно в компанията на нещо минималистично с изчистен силует.


Fendi


Gucci

Виж още от тенденциите на пролетта: 
ТЕНДЕНЦИИТЕ пролет/лято 2014: АРТ ПРИНТОВЕ
 

More All fashion