Следва

Дизайн за вдъхновение: 30 малки, но невероятни килима

Тялото: как мъжа различава любовта от секса?

На пръв поглед, този проблем не заслужава особено внимание, но малките проблеми винаги лежат в основата на големи затруднения. 

Love преди 10 години

На пръв поглед, този проблем не заслужава особено внимание, но малките проблеми винаги лежат в основата на големи затруднения. В съвременния живот хората получиха прекалено голяма свобода за своите чувства, но това не е довело до нищо добро. От една страна, расте процента на разпадащите се бракове, от друга - постоянно се правят нови връзки.

Представителите на силния пол искат винаги да се чувстват уверени, секси и млади, така че сексът на страни - не е рядкост.

В резултат на дълги изследвания, учените намерили връзка между центъра на любовта и хипоталамуса (центъра на секса) в мозъка на жените – тях ги свързва цяла мрежа от неврони. А при мъжете такива връзки в мозъка не били открити. Мъжкият мозък е ясно разделен на отделни участъци, което очевидно допринася за това, сексът и любовта за мъжете да бъдат отделни понятия. При жените, за разлика от мъжете, центърът на секса може да се активира само след центъра на любовта.

Хващайки съпруга си в изневяра, обикновено жената задава въпроса: Обичаш ли я?. Ако мъжът каже, че връзката му е чисто физическа, казва истината, защото може да разграничи секса от любовта. Женският мозък е устроен така, че не може да разбере или да приеме този отговор, затова на много жени им е трудно да повярват, когато мъжът казва, че страничната му връзка не означава нищо за него.

За жените, сексът е любов, а любовта е секс. Ако една жена е изневерила и казва, че това не означава нищо, най-вероятно не говори истината. Жена преминала границата, зад която следва секс, означава че е създала емоционална връзка с друг мъж. Жената иска да се чувства обичана, иска в нея да възникне чувство на любов, преди да се стигне до секс.

Когато мъжът говори за секс, той има предвид физически акт, но това не означава, че не харесва жената, с която е заедно. Следователно, изразът ”правя любов” предизвиква в много мъже усещането, че лъжат жената, тъй като понякога те искат просто секс.

Когато мъжът е влюбен, той високо цени физическата привлекателност на приятелката си. Любимата за него е най-красивата, дори другите да я смятат за грозна. При първа среща физическата красота играе съществена роля, но при дълга връзка по-важна е топлата привързаност. Освен това при мъжете, количеството изпит алкохол играе важна роля за определянето на степента на привлекателност. Жените напротив, оценяват личните качества на мъжа, а не физическата привлекателност, при това мнението им не се влияе нито от времето, нито от количеството изпит алкохол.

More from View Sofia

More Love