Следва

Тялото: 14 стъпки за стройна фигура

Как да бъдем щастливи? 10 топ гурута на щастието разкриват защо радостта е най-добрата бюти грижа

Когато имаме усещането, че се въртим в кръг и повтаряме едни и същи грешки, самоувереността ни е...

Health преди 10 години

Акупунктуристът-Рос Бар

Всяка сесия с Рос започва по един и същи начин. Пациентът се намества удобно в дървения стол, а той налива по чаша зелен чай и пита: „Какво би променил в начина, по който се чувстваш сега?”. Това е много добра тактика, защото насочва мисълта ни към онова, което се случва в момента. Някой предпочитат да се срещат с него, когато са изтощени, но перфектният момент за среща с магьосника на малките иглички е когато нивата на стреса са завишени и имам усещането, че ще експлодираме.

Целта е първо да се облекачат силните емоции, които водят до дисбаланс, като мъка и болка, а след това се обръща внимание на по-малките и неуловими зони. Рос непрекъснато си води бележки и анализира поведението на пациентите: този негов навик му помага много по-лесно да идентифицира проблема в зародиш. Главоболието, например, са като червен флаг за прекомерна умора; резките промени в енергийните нива пък са показател, че адреналинът ни е нестабилен.

Рос не е типичният лекар. Тъкмо обратното, той е здраво стъпил на земята и много забавен. Ще се наслуша на оплакванията ни, но бързо ще ни свали от облаците с доза реализъм.

Докторът, който лекува чрез манипулации по гръбначния стълб и ставите - Кара Питам

Деликатна и изящна, облечена в панталон и копринена блуза, Кара напомня на бивша прима балерина, но има невероятни бързи ръце и супер изправена стойка (нещо съвсем очаквано за човек с нейната професия).

Погледът й улавя и най-малкият проблем, който пациентите имат със ставите си: недобре лекувана травма, артрит и занижена плътност на костите. Нейният начин на лекуване винаги е най-лекият и неагресивен, а освен това познава и най-добрите хирурзи, ревматолози и доктори по алтернативна медицина, които могат да поправят онова, което тя не може.

Една от най-силните страни на Кара е, че не се бой да накара пациентите да се изправят пред психологическата трамва, довело до проблемите с гръбнака и ставите.

Дерматологът - Сам Бънтинг

Сам винаги има отговор за всичко. Внезапна алергия, упорита екзема... видяла е всичко много преди нас. Говори направо, без заобиколки, и предлага лесно изпълними и практични решения, които са като благодат за необяснимото поведение на кожата ни. Това включва антибиотици, дори и стероиди, когато ситуацията изисква незабавни мерки. Консултациите включват разговор за типа кожа, както и проверка под уред със силна светлина. На бюрото й са строени редици с медикаменти и кремове- от почистващ гел на Cetaphi до мицерален разтвор на Bioderma, както и макиаж-продукти, които не дразнят кожата. Например ружове на Giorgio Armani и овлажнители за лице на Lancôme и Nars, които не запушват порите.

Джипи-то, или личният лекар - Гай Стрейт и Каролин Бийлинг

Момчетата идват на преглед при Гай, а момичетата- при Каролин. Клиниката им, осована през 1994г., е известна на територията на Великобритания. Толкова, че и самата Кралица искала Гай за свой личен лекар, но той благородно отказал. За разлика от повечето болници, пълни с лекари, атмосферата в тяхната клиника напомня за домашна обстановка. И Гай (енциклопедично начетен за всеки здравословен проблем и много прям и директен), и Каролин отделят необходимото време на всеки пациент: рутинният половин час лесно може да бъде удължен при нужда, ако оплакванията се окажат от по-сериозен характер.
Хората идват при тях, за да получат качествен и директен съвет, и получават точно това.

Менторът - Фиона Арриго

Когато имаме усещането, че се въртим в кръг и повтаряме едни и същи грешки, самоувереността ни е под нулата и не можем да вземем правилните решения, обикновеният разговор с някой непознат може да свърши чудеса. Особено, ако този някой е Фиона Арриго. Първоначално въпросите й са неясни и някак далечни, докато ни гледа изпитателно през черните си очила, увита в кашмирени шалове. И избухва в шумен смях, когато кажем нещо забавно. Но това е стратегия, която ни кара несъзнателно да й нарисуваме картина на живота си в момента. Следващите й въпроси са много по-прецизни, директни и се целят право в корена на проблема. 35-годишната й практика се основава предимно на използването на личната интуиция; Фиона съветва да забравим за логичните неща и за перфекционизма и да открием, че макар ситуацията да е хаотична и да ни накуцва тук-там, това не е равно на провал. Тя помага на хората да открият връзката между мислите, емоциите и действията си, която самите те не виждат. И тогава си даваме сметка къде бъркаме и какво трябва да променим.

Специалистът по хранене - Петронела Равиншър

Петронела е елегантна, топла и сигурно най-приятният специалист по хранене, който някога сме срещали. Срещите с нея често се състоят в уютния й дом, или в ресторанта на партньора й Рикардо. Тя има решение за всеки проблем от хранително естество. Ако се чувстваме подути, тя предлага малки шишенца с пробиотик с вкус на манго. Не сме редовни? Ще ни даде съвет как да се превърнем в такива (например с повечко витамин С). Всеки разговор е последван от окуражителен мейл, който обобщава всичко, което сме обсъдили заедно. Преди самата среща се попълва подробен въпросник-какъв е хранителният ни режим, енергийните нива, по колко часа спим и т.н. По този начин още преди началото на разговора Петронела вече е наясно какъв е проблемът ни.
Обяснява как работи стомаха; използва специални уреди, за да измери всичко, от метаболизма до мускулната ни маса; винаги е готова с подходящите хранителни добавки или някой натурален лек за болежките ни. И всичко това не е кой знае колко научно; просто ни напомня как да поддържаме организма си в топ форма.



Психотерапевтът - Анджела Басет-Харкнет

Хранителните разстройва са един от бичовете на 21 век. Лекуването им често е дълъг и сложен процес. Но Анджела може да помогне. Мила, прекрасен слушател и експерт в лекуването на анорексия и булимия, тя успява постепенно да излекува объркани, самотни и изплашени мъже и жени на всякакви възрасти. Тя търси нездравословни навици в поведението и ги заменя със здравословни такива; стимулира хората да мислят за връзката си с храната и защо да ядат дадено нещо, а не защо не могат. Никое хранително разстройство не й убягва. Ще накара пациентите си да изядат първото си блокче шоколад (нещо, което не са близвали от години) и ще ги стимулира да си водят дневник с какво се хранят и си поръчват от ресторанта. Най-силният коз на Анджела е в нейната вяра, че ще се излекуваме. Тя иска всеки да намери отговора сам за себе си, което е равносилно, че трябва да се научим на повече самоувереност, да поставяме себе си на първо място и да установим здравословни хранителни навици. Това не е просто бързо лечение, а решение за цял живот.

Рефлексологът - Лаура Мелор

Перфектната среща със спокойната и ведра Лаура е в собствения ни дом; няма място, което да приляга повече на рефлексолозите от четирите стени на дома ни, където самите ние се чувстваме най-комфортно. Тя внимателно масажира стъпалата и изследва всяко кътче и гънка, за да облекчи болките ни. Понякога нацелва определена точка, която изпраща сигнал в цялото тяло. И ще продължи да я натиска внимателно, докато не е сигурна, че е излекувала проблема. Нейното шесто чувство къде се крие болката често остава учудени и самите пациенти. Забавната част идва в края на сеанса, когато тя обяснява (пръст по пръст) на какво отговаря всяка една точка.

Специалистът по говоренето - Филипа Ратклиф

Филипа е специалист по речи, езиков терапевт и е първият човек, към който трябва да се насочим, ако имаме проблем с говора. А подобни проблеми се срещат много по-често, отколкото си мислим. Гласът ни може да е твърде тънък и писклив, прекалено басов и т.н. Филипа е човекът, който не приема „не мога” за отговор. Тя не само помага да възвърнем част от самочувствието си, но и е пълна с полезни съвети и трикове- като например редовна парна баня, която да отпусне гласните струни. След всеки сеанс тя оставя по нещо за домашно, обикновено специални упражнения за тренировка на вокалните мускули. Най-често е търсена от певци и изпълнители от всякакъв вид, но може да бъде от помощ на всеки с вокален проблем.

Йога инструкторът - Джейн Кърсел

Освен прекрасното студио на Джейн, практикуването на йога е истинска терапия само по себе си. Джейн не задава въпроси, като се изключат редките, целенасочени питания по време на сеансите, които ни карат да се вгледаме по-надълбоко в себе си. Това е и нейният начин да установи от какъв тип йога имаме нужда.
Ако се чувстваме твърде напрегнати, ще правим пози тип „лодка”, поклащайки се напред-назад; нуждаем ли се от малко „приземяване” ще се запознаем отблизо със стойки на ръце и лакти от всякакъв вид. Темпото на нервния мозък лесно може да бъде забавено със сесия по медитация, като накрая завършваме в безтегловно и безгрижно състояние на пода. Когато сеансът приключи, тя подава по чаша смути от боровинки и бадемово мляко. Ето на това се казва тренировка!

More from View Sofia

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.