Галерия "Арте" представя Анжело Красини с изложбата "Късчета Време"

Броени дни преди 8-ми март, галерия Арте поздравява всички дами и почитатели на ювелирното изкуство с великолепната експозиция на най-добрия български художник-бижутер Анжело Красини...

Броени дни преди 8-ми март, галерия Арте поздравява всички дами и почитатели на ювелирното изкуство с великолепната експозиция на най-добрия български художник-бижутер Анжело Красини.

В юбилейната за автора година ще видите най-новите му постижения в съвременната авторска бижутерия, наситени с много топлина и изящество, с виртуозна изработка и поетична чувственост, неговите творби са специален реверанс към жената, майката и природата. И както казва самият автор: “От дете обичах да скулптирам, да рисувам. Но любовта към една девойка ме събуди, че това са предмети, които могат да носят радост. С натрупването на житейски опит и опит в изобразителните изкуства, стигнах до извода, че в накитите може да се приложи всичко това, което съм научил в скулптурата, живописта, графиката. Така накитът действително може да бъде изкуство, да носи онази магия на ръчния труд, на уникалното мислене. И най-вече е предназначен, поне така мисля, докато творя, за последното божие творение - жената.”

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.