Следва

PFW: Дефилетата - Alexander McQueen, есен-зима 2014/15

Любимите родни блогъри и топ 10 на пролетните им покупки - Ива Петкова

В по-голямата си част първите ми покупки за пролетта са продължение на...

Shopping преди 10 години

Почти на финала сме на един пореден фантастичен моден месец. Преди обаче да затворим за известно време страницата на есен-зима 2014/15, която и в момента се пише в Париж, отворихме тази на пролет-лято с пълен разбор на тенденциите и дадохме начален старт на прекрасния нов сезон.

И така дойде мигът на любимата ни част от пролетното зареждане - списъците с шопинг желания, кой от кой по-необходим, написан на лист хартия или сложен на достъпно място в личното устройство, така че да е близо до нас, когато се появи удобен случай да го изпълним, поне на 50 процента.

Но вместо да споделим своите must-haves за топлия сезон, попитахме първо българските модните блогъри, или тези, които най-добре знаят какво, къде и кога си струва да купим.


Ива Петкова от inspirationofshhh.blogspot.com

В по-голямата си част първите ми покупки за пролетта са продължение на черно-бялата доминация от предходния сезон. Част от тях са вдъхновени от спортния тренд, който се очертава да бъде сред водещите за 2014 г., с oversized бомбъри, изрязани топове (cropped tops), суитчъри, клинове, акценти като ципове и мрежа.

Както вече ViewSofia отбеляза, принтовете ще доминират през пролетта на 2014 г. Моят избор се спря на набиращия популярност хавайски принт с шапка Kenzo/New era и така нашумелия мраморен принт за crop top на Zara. За допълване на по-женствената част на гардероба избрах класически tuxedo на Tibi New York с кожен ревер, фина рокля с дантела от Zara, сандали с връзки и висок ток и божествено синя копринена рокля за първите топли пролетни дни.

Бомбър American College – Обожавам бомбъри, а този отдавна е в моя списък със задължителни покупки. Тази година най-накрая ме намери в мъжки вариант и oversized.


americancollegeusa.com

Клин Boy London
– Посещението ми в Лондонския Selfridge’s приключи с този клин, който е на един от любимите ми англиийски брандове.


selfridges.com

Шапка Kenzo/New Era - Принтовете на Kenzo са ми слабост, а тази колаборация с New Era е повече от сполучлива. От Liberty London.


net-a-porter.com

Блуза с мрежести ръкави Tibi New York
– Както видяхме при Gucci мрежестите акценти ще са едни от водещите за пролетта. Тази изчистена бяла ефирно падаща блуза със спортна кройка и мрежести ръкави е една от любимите ми и със сигурност ще е от най-обличаните ми покупки за пролетта.

Рокля Zara - Марк Джейкъбс и деликатните рокли със spaghetti straps и дантела от неговата есенна колекция за Louis Vuitton продължават да ме вълнуват и през предстоящия сезон. Една от любимите ми покупки от зимата (изчерпана към момента), която ще интерпретирам в пролетен контекст.



Сандали с връзки Zara
– Въпреки че тенденциите за пролетта са в посока на по-груби и ниски обувки, аз продължавам да търся такива с перфектна форма и височина на тока. Последното ми попълнение от пролетната колекция на Zara.


zara.com

Tuxedo Tibi New York
– Класическо tuxedo с кожен ревер и дантелена подплата. Еднакво сполучлив в комбинация с панталон тип цигара и ефирна риза или пък с дантелена рокля.

Crop top Zara – Вече няколко сезона дизайнерите се опитват да наложат изрязаните топове, като се очертават една от основните тенденции и тази пролет. За да се избегне ефекта, че сте излязли по бельо, стилистите съветват топа и долната част да са с идентичен принт, цвят и/ли материя. Моят избор се спря на мраморен топ от есенно-зимната колекция на Zara (изчерпан към момента), вдъхновен от пролет 2014 г. на Proenza Schouler.

Рокля тип риза, 100% коприна Ralph Lauren – Една от находките ми за предстоящия сезон и може би най-интересното стайлинг предизвикателство, за което все още чакам подходящия момент. За пролетта ризата е предефинирана в неочаквани формати – от изкусително разкопчана до пъпа при Altuzarra до част от pajama set при Alexander Wang.

Nuxe Prodigeux парфюмът – Мултифункционалното масло за лице, тяло, коса на същата марка ми е задължителен козметичен спътник и очаквам с нетърпение и едноименния парфюм със същия аромат.



Вижте още от поредицата: 

Любимите родни блогъри и топ 10 на пролетните им покупки - Катя Пенева
Любимите родни блогъри и топ 10 на пролетните им покупки - Алина Попов
Любимите родни блогъри и топ 10 на пролетните им покупки - Ивелина Сакалийска
Любимите родни блогъри и топ 10 на пролетните им покупки - Алис Симеонова
Любимите родни блогъри и топ 10 на пролетните им покупки - Венета Сакалийска
Любимите родни блогъри и топ 10 на пролетните им покупки - Радостина Радичкова - Роди

More Shopping