Следва

Спечели двойна покана за 18-тия София Филм Фест

Помощ: Комплексирани момичета

Нещо те измъчва, а не знаеш какво. Нещо се е променило, а не го забелязваш. Може би това са някакви комплекси. Нека да разгледаме основните комплекси от близо. Така по-бързо ще ги опознаеш и обезвредиш...

Health преди 10 години

Нещо те измъчва, а не знаеш какво. Нещо се е променило, а не го забелязваш. Може би това са някакви комплекси. Нека да разгледаме основните комплекси от близо. Така по-бързо ще ги опознаеш и обезвредиш.

Комплекс Пепеляшка
Да живее пасивността! Не искаш нищо да променяш. Седиш до прозореца, като сънлива муха, и го чакаш. Принца! Необикновения. Приказния. Освен това, нормалните момчета - не са идеалния материал за "Принца на бял кон". По тази причина, околната действителност е сива и скучна. Ако такова състояние се проточи, психолозите ще имат нов пациент. Постарай се да живееш в реалността. Твоята ранима душа ще срещне човек, който ще направи живота ти щастлив. Поискаш ли - и Принц можеш да го наречеш.

Комплекс Атина
С момчетата се разбираш най-добре в спорта, без проблем можеш да се поставиш на мястото на всеки. Във компания на момчета ти си като "свой", а като момиче никой не те забелязва. Но ти все пак си момиче ... , което от дете играе с момчетата. Смееш се на счупените нокти на приятелките, а дълбоко в душата си мечтаеш да се лакираш в малиново в тон с ружа.
Проблем: навикът да бъдеш силна, защото никой не те е съжалявал. Решение: не забравяй, че си момиче, слисай всички с нови дрехи и прическа!

Комплекс Анорексия
Ти самата си дебеланка. Дебелееш само като чуеш думата "баничка". Храниш се с въздух, подправен с газовете от автомобилите. Понякога си позволяваш чаша вода или силно кафе. Някой ти е казал, че от него се отслабва. Но след това някой по-авторитетен ти казва, че там има толкова калории, че трябва да повърнеш. Първите признаци на анорексия са липсата на увереност в своята фигура.
Заключение: Оказва се, че си по-глупава от Тримата глупаци. Решение: просто попитай приятелите си дали харесват момичетата с тяло на скелет. Ако си малко по-пълна, заеми се със спорт, но не спирай да ядеш. И ще стане чудо - красотата отвътре, ще се пренесе навън!

Комплекс Казанова
Омръзнало ти е да стоиш встрани. Да се запознаеш с някой момък, за теб не е проблем. Да го накараш да се влюби в теб е лесно. Няколко съобщения - и той е твой. Ако е абсолютно тежък случай - една романтична вечер е достатъчна, за да се пръсне телефона ти от обаждания и СмС-и. Но. Това "но" е, че ти се страхуваш от сериозни отношения. Дори втора среща не те привлича. Максимум целувка и ... приключваш! Очакват те нови върхове, т.е, момчета. Проблемът е в ниското самочувствие. Именно това ти дава сили за нови победи. Страхуваш се да бъдеш истинска, но изоставена и се адаптираш към човека, по-точно, към неговия идеал за момиче. Научи се да бъдеш себе си, говори и пиши само това, което на теб самата ти се иска.

Комплексът красавица
Красотата е страшна сила. Момчетата те преследват, споделят всичко с теб: най-модерната музика, подаряват ти разни дрънкулки по повод и без повод. Всички са луди по теб. "Аз съм най-важната в света" - идва ти наум - и, разбира се всички подаръци са за мен. И ако някой смята, че не е така, аз ще му покажа, че греши".
Много си жестока към другите, мислиш си, че това ще продължи цял живот. Едва ли. Ако не се промениш от рано, тогава в живота ще ти бъде много трудно. Бъди добра и разбирай другите. За всичко е виновна твоята външност. Не се вторачвай в нея, и прави по-малко зло на тези, на които не им е провървяло с външността.

Комплексът грозна
Животът е провал, защото изглеждаш ужасно. Имаш чип нос с много черни точки; къси крака, твърде малки очи; тънки като лист хартия устни и още, ти си джудже, но стъпалата ти са великански. Какво да правиш?
Бързо изтрий от лицето си надписа "аз съм комплексар" - с него никой при теб няма да дойде. Но ако излъчваш увереност в себе си, умело подчертаваш своите предимства, а на недостатъците (които не могат да бъдат поправени) не обръщаш внимание, животът ти ще стане много по-приятен.
 

More from View Sofia

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.