Следва

Кара и Кейт заедно в кампанията на Burberry

Най-артистичните бюти визии от подиумите на есен-зима 2014/2015

Красотата през есенно-зимния сезон ще бъде всичко друго, но не и скромна и семпла...

Beauty преди 10 години

Красотата през есенно-зимния сезон ще бъде всичко друго, но не и скромна и семпла. От дълги пернати мигли, плитки алла скорпионска опашка и елфически платинени вежди, трендовете в макиажа и прическите са смели, дръзки и макар да можем трудно да ги пренесем от подиума в реалния живот, това съвсем не трябва да възпира ентусиазма ни за експерименти.

Елфи и гарвани от Alexander McQueen

Специално за модната къща, кралица на всичко новаторско и провокативно, гримьорката Пат Макграт разработва тези футуристично горски мигли от черни пера.

Другата визия от дефилето на McQueen спокойно може да бъде наречена като „гаджето на Леголас”: светлият и безкрайно нежен макиаж в златно и сребристо е перфектно допълнен от ефектните плитки по цялата глава.

Кукленска съблазън на Rochas 

Моделите на Rochas разхождат не само дълги крака, но и ултра обемни мигли, напомнящи на куклите от японските комикси. Устните са бледи, сочно розови и не се конкурират с подчертаните очи, а косите падат лежерно около раменете.

Valentino и одата за натурална красота

Valentino остава верен на женствеността и през този сезон, залагайки на семпъл и близък до натуралния вид грим, като единствено очите сияят, благодарение на фината линия в светлосиво.

За сметка на това въздългите плитки, които моделите демонстрират на ревюто, няма как да не събудят асоциации с гладиатори и знатни римски жени, завърнали се в 21-ви век. 

Новият Chanel

Карл Лагерфелд не само ни изненада с избора си на терен (дефилето му се проведе в супермаркет), но и с факта, че бе избягал от елегантния макиаж, на който обикновено залага. Вместо това ставаме свидетели на един по-спортен, по-цветен и по-жизнерадостен Chanel.

Очите греят в сребристи сенки и очна линия в нюанси на портокалово, аквамарин, розово и червено, а конските опашки са супер сайз и стилизирани с допълнителни кичури от разноцветни, карирани платове за визия на градска Покахонтас.

 

Дръзкият поглед на Dior

Момичетата на Christian Dior научиха какво е да бъдеш русалка на пълен работен ден; течните сенки в петролено, насително синьо-зелено и маслено са допълнени от мигли в същия цвят, а косите са прави, гладки и плавно спускащи се по гърба.

 

Платинените красавици на Givenchy

На дефилето на френската модна къща момичетата разходиха деликатен макиаж в прасковени и пастелно розови нюанси, но техен коз бяха веждите: Пат Макграт се бе погрижила те са бъдат старателно „избелени” в нюанси на злато и платина.

По идея на коафьора на дефилето, Луиджи Мурену, очите на моделите изглеждат като на диви котки, затова и двете червени ивици на слепоочията са послужили за придобиването на така желаната продълговата форма. Отзад пък косата е стилизирана в две плитки, оформящи красив възел на тила.

Драматична страст от Lanvin

На дефилето на Албер Елбаз макиажът бе висш пилотаж в класиката: театрално опушени в дълбоко черно очи и извити мигли вървяха заедно с неутрални устни и гладък тен. Косите на моделите са оформени в шикозни, балетни шиньони.

 

„Черно и червено” според Anthony Vaccarello

Ключовите думи за грим визията на Vaccarello включват: черно, червено и прецизно тънка очна линия. Прави впечатлетние, че ивиците в червено и черно едва докосват площта около ирита: визажистите са предпочели да ги изтеглят във външните ъгли на очите. Устните са натурално розови, а пътят в косите е стилно изтеглен на една страна.

 

Музата на Dries Van Noten

Без спирала, лек фон дьо тен, естествени устни, момичето на Dries Van Noten оставя очите й да говорят вместо нея. Плътната линия в матово черно прилича по-скоро на сенки, отколкото на типичния тънък контур, който сме свикнали да виждаме. Въпреки това ескцентричният макиаж и непретенциозно преметнатата на една страна коса пасват идеално на новаторската колекция на дизайнера.

 

Buongiorno, Sicilia!

От Dolce & Gabbana винаги очакваме женственост, пищност и сексапил; и именно това получихме за есента и зимата на 2014 г. Закачливо сплетените кокчета с небрежно падащи кичури около брадичката са перфектната прическа за изисканите им ансамбли. Гримът е класически и шик с устни в естествени нюанси и съблазнителна черна очна линия.

More from View Sofia

More Beauty