Следва

Белослава ще представи новата си песен и клипа към нея в Sofia Live Club

Фотографска изложба на Ивайло Петров

Първата самостоятелна изложба на...

Events преди 10 години

Първата самостоятелна изложба на Ивайло Петров, с който сме ви срещали вече преди близо година, представя фотографии от проекти, по които авторът е работил в последните няколко години. Една част от тях са плод на професионалните му ангажименти, но в селекцията присъстват и лични проекти на фотографа.

Обединяващата тема в показаните фотографии е човекът, а предпочитанието на автора към концептуалния портрет присъства във всичките му проекти, комерсиални или лични.

Според фотографа, правейки портрет на човек, артистът неизбежно прави портрет и на самия себе си и това го превръща едновременно в много изискваща, но и много удовлетворяваща задача.

Откриването е на 18 март (вторник) от 19.00 часа в галерия-сутерен в присъствието на автора. Изложбата ще е отворена за публиката от 18 март до 9 април от 10:30 до 20:30, всеки ден.

За автора: Ивайло Петров е на 26 години. С фотография започва да се занимава през 2006 г. По-малко от година по-късно печели първата си награда от конкурс, случайно или не - организиран тогава от "ФотоСинтезис".
Нарастващият интерес на автора към портретната и макро фотографията с времето му носят все повече отличия в тези жанрове, като счита полуфинала на конкурса Hasselblad Masters за едно от ценните признания за работата си на международно ниво.

Вярва, че за да е наистина добър в това, което прави, човек трябва да го обича и да му е отдаден безусловно и приема работата си и като начин на живот.

Смята, че пътищата на търсещия човек във фотографията рядко се ограничават само до един и настоящата изложба е ретроспективна за работата му в последните няколко години.

Негови кадри можете да откриете на адрес: www.ivaylopetrov.eu и https://www.facebook.com/IvayloPetrovPhotographer

 

 

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 седмица

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.