Следва

Замразен бананов йогурт

Помощ: Бодър дух в бодро тяло! Пет великолепни начина да сме свежи от сутринта

Запасът от енергия в тялото може да се поддържа на нужното ниво, без да се прибягва до стимуланти като кафе и шоколад...

Health преди 10 години

Запасът от енергия в тялото може да се поддържа на нужното ниво, без да се прибягва до стимуланти като кафе и шоколад.

За да останем бодри през целия ден, трябва да контролираме нивото на глюкозата в кръвта, именно нейното галопиране води до състояние на летаргия. Диетолозите препоръчват да обърнем внимание на следните препоръки.

1. Важно е сутрин да закусваме - от закуската зависи разпределението на енергията през целия ден. На закуска да ядем овесена каша - сложните въглехидрати имат "дълготраен" ефект.

2. Да се храним на малки порции по пет пъти на ден - така нивото на глюкозата се запазва на едно ниво и няма да има резки скокове.

3.
С всяко хранене да употребяваме сложни въглехидрати: хляб от грубо брашно, макаронени изделия от твърда пшеница, овесена каша (не във вид на ядки).

4. Да не се увличаме по сладкото: простите въглехидрати (захар), предизвикват резки скокове на нивото на глюкозата. Сладките неща да употребяваме след основното хранене, за предпочитане в първата половина на деня.

5. Да включим чили в менюто си: стимулира производството на ендорфини в организма. Също така източници на тези съединения са картофите, зелените зеленчуци, млякото и рибата, храните богати на витамини от група В. Сред враговете на упадъка на силите е и витамин C (зеле, цитрусови плодове) и желязото (черен дроб, говеждо).
 

More from View Sofia

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.