Именитият български художник Греди Асса ще оценява рисунките от конкурса "Рецептите на баба"

Именитият български художник Греди Асса е част от журито на Националния конкурс за детска рисунка „Рецептите на баба”...

Именитият български художник Греди Асса е част от журито на Националния конкурс за детска рисунка „Рецептите на баба”. На 4 април той и негови колеги художници, носители на наградата „Пазител на традициите” , журналисти и хора на изкуството ще се съберат, за да изберат най-добрите творби, изпратени от децата. Многобройното и безпристрастно жури ще има трудната задача да разгледа хилядите пристигнали рисунки, да избере най-добрата от тях и да отличи победителите в различните възрастови групи.

Надпреварата за рисунка на кулинарна тематика се провежда за шеста поредна година и е част от календара за извънкласни дейности на МОН.

От 2009 година досега с този конкурс Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите-7 по забавен и атрактивен начин напомня на децата за най-красивите български традициите в кулинарията и ги стимулира да ги помнят и пазят.

В продължение на повече от два месеца и през 2014 г. деца от цялата страна и от чужбина на възраст до 14 години изпращаха своите рисунки за конкурса. Една от тях, която получи най-много гласове от журито, ще стане плакат на Националния кулинарен фестивал „Пъстра трапеза на гости на моя град”. Останалите ще обиколят различни кътчета на България с фестивала под формата на пътуваща изложба. Целта на конкурса е да стимулира фантазията на децата и по забавен и атрактивен за тях начин да им напомни за българските традиции.

Тържествената церемония по награждаването на победителите ще бъде на 11 април 2014г. в Националния дворец на децата.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.