Следва

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

„На прицел” по БНТ – Пътят на дизайнерската дрога

Какъв е пътят на дизайнерската дрога от България към Турция, ще разкаже в първото си авторско предаване по БНТ1 журналистът Слави Ангелов...

Events преди 10 години

Какъв е пътят на дизайнерската дрога от България към Турция, ще разкаже в първото си авторско предаване по БНТ1 журналистът Слави Ангелов.

Тази сряда от 22:00 часа е първият епизод от поредицата „На прицел със Слави Ангелов”. В него зрителите ще проследят разплитането на международен канал за наркотици, минаващ през Китай, България и Турция.

Слави Ангелов, който е сценарист и в хитовия сериал на БНТ „Под прикритие”, снима разследването в продължение на три месеца. Апогеят на историята са три поредни операции на ДАНС и Агенция „Митници”, благодарение на които престъпниците са задържани. 

Зрителите ще видят и чуят автентични разкази на наркодилъри, които показват в ефир как се пакетира и къде се разпространява дрога за няколкостотин хиляди евро.

Режисьор на поредицата е Николай Василев, оператор – Недялко Данов, а продуцент – Геновева Радева.

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?