Следва

Предвеликденски лов на скрити яйца в зоопарк София

Тялото: 10 уникални лесни рецепти за вкусен детокс в зелено

Прочистването със зелени сокове звучи супер на теория. Онова, което никой не ни казва обаче, е, че ще се...

Health преди 10 години

Прочистването със зелени сокове звучи супер на теория. Онова, което никой не ни казва обаче, е, че ще се сблъскаме и съответно ще трябва да преглътнем малко по-особен вкус в името на здравето. И не, няма знак за равенство между особен и вкусен.

Следващите 10 супер лесни рецепти за детокс смутита не само че са ефективни и здравословни, но и действително би ни харесало да ги пием.

Как да си ги приготвим в следващите редове:

1. Смути с елиминиращ подуването ефект

Перфектното смути за след тежка вечер: съставките му не само че елиминират чувството за подуване, но и зареждат тялото ни с енергия.

Трябват ни само банан, шепа ягоди, ананас, спанак и кокосово мляко. Калият в банана, витамин С в ягодките, специалните ензими, съдържащи се в ананаса, които ускоряват метаболизма, фибрите на спанака се комбинират в една супер формула заедно с кокосовото мляко, което е естествен диуретик.



2. Мохито Смути

В него няма „грешната” захар и алкохол като в коктейла-оригинал, но пък за сметка на това можем да му се насладим на макс за закуска.

Смесваме лед, 1 чаша кокосово мляко, сокът на 2 лайма, шепа листа от мента, 1-2 чаени лъжици мед. И воала! Получаваме свежест и тропически вкус в едно.

3. Ванилия и Лайм

Нуждаем се само от ½ чаша ванилов йогурт, 1 купа листа от спанак, 2 чаени лъжици мед, 1 банан, 2 супени лъжици сок от лайм, ½ чаена лъжица ванилов екстракт, ½ чаша мляко и по желание малко лед.

Тази рецепта дължи сладкия си вкус и приятен аромат на ванилията и можем да й се насладим по всяко време на деня.



4. За любителите на спанака (и сладкото)

Макар че и тук зеленолистният спанакът се лее с пълни шепи, крайният резултат напомня по-скоро за някой любим десерт, отколкото за зеленяш.

Ето и съставките: 2 чаши спанак, 2 чаши бадемово мляко с вкус на ванилия, 1 малка чаша гръцки йогурт, 1 супена лъжица мед, 1 супена лъжица фъстъчено масло, 1 щипка протеинова пудра с вкус на шоколад, 1 супена лъжица семена чиа.

Мисията „вкусно и полезно” е възможна.

5. Смути със зелен чай за начинаещи

В тази рецепта има повече плодове, отколкото зеленчуци, но всички сме наясно с невероятните анти-детокс и анти-излишни-килограми свойства на зеления чай.

Зеленият чай се смесва с чаша и половина бяло грозде, 1 чаша бейби спанак и 1 банан, нарязан на кръгчета. Здравословно и с подчертани плодови нотки.



6. Зелено смути с авокадо

Съставките са изцяло веган, а консистенцията на авокадото прави това смути по-гъсто от останалите.

Ето и как да си го приготвим: нуждаем се от ½ чаша ананас, нарязан на парченца; ½ авокадо, 2 шепи спанак, ¼ чаша сок от ананас, 1 супена лъжица ленено семе и 1 банан, нарязан на кръгчета.

7. Киви-спанаков коктейл

Кивито, незайно защо, е рядко използвано в повечето рецепти за смутита, въпреки че леко тръпчивият му вкус придава неповторим завършек на любимите ни произведения от блендера.

За целта 2 обелени и нарязани кивита се смесват с ½ банан, 1 чаша бейби спанак, ½ чаша ванилов йогурт, 2 супени лъжици ленено семе, ½ чаша сок от ябълка и лед по желание.

8. По следите на къдравото зеле

Къдравото зеле държи високи позиции като една от супер храните на годината; именно поради полезните си и анти-детокс свойства то може да е идеална съставка за здравословен шейк.

Комбинираме го с 1 банан, 1 чаша мляко по избор, ½ чаена лъжица ванилов екстракт, ¼ чаена лъжица ментов екстракт и получаваме супер зелено смути.



9. Тропическо смути

С едно от тези в ръка ще се почувстваме сякаш сме на някой далечен и много слънчев плаж.

В блендера смесваме една чаша обикновен йогурт, 1 чаша ананас, нарязан, ½ чаша манго, нарязано, 2-3 шепи спанак и семена чиа.

10. Мултифункционално „Бъркоче”

Независимо дали сме махмурлии, имаме скапан ден, или просто ни липсва доза фибри, една чаша от това смути ще ни накара да се почувстваме по-добре.

Кокосовото мляко се смесва с 1/3 чаша ананас, 4 шепи спанак и 1 банан.

Ето как само с едно копче разстояние ни дели от полезните и супер вкусни смутита!
 

More from View Sofia

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.