Следва

Чудесата на съвременния дизайн. Или новите столове на Филип Старк за Kartell

Да нахраним кожата: Освежаваща диета за сияен тен през пролетта

Тайната за сияйна, гладка и красива кожа се крие не само и единствено в ултраскъпите козметични продукти...

Health преди 10 години

Тайната за сияйна, гладка и красива кожа се крие не само и единствено в скъпоценния козметичен продукт, на който се доверяваме. Основата, върху която той стъпва, всъщност е правилният хранителен режим, богат на необходимите вещества.

Можем много лесно да поправим щетите, които сме нанесли върху здравето на кожата си, като се придържаме към този лесноизпълним хранителен режим.

Като правило номер едно е важно да запомним, че хидратацията е най-добрият ни приятел. Можем да си набавим необходимото количество като се стараем да приемаме около 2 литра вода дневно. За супер енергизиращ старт на деня може да пробваме комбинацията от топла вода и лимон.

Правило две гласи: възможно по-малко захар. Освен че ни състаряват, захарните изделия дисбалансират нивата на кръвната захар, които са тясно свързани със сияйната и гладка кожа.

Препоръчително е в менюто ни да преобладава комбинацията белтъчини и въглехидрати, а за предпочитане са нерафинираните такива като кафяв ориз, пълнозърнести хляб и паста и др.

Ето и примерно меню, което можем да следваме, за да се насладим на безупречно красива кожа:



Закуска:
Можем да комбинираме свежи горски плодове, обикновен йогурт и тиквени семена.
Ползите за кожата:
Горските плодове са богати на витамин С, който предпазва кожата от свободните радикали, а тиквеното семе съдържа Омега-6 мастни киселини, регулиращи омазняването на епидермиса.

Обяд:
Можем да комбинираме крехко пилешко месо със салата от спанак, леща, моркови и лимонов сок за дресинг.
Ползите за кожата:
Лещата и пилешкото са чудесни източници на Селен: ключово вещество за здрава кожа и коса.

Вечеря:
Сьомга на грил плюс песто, домати и бейби картофки за гарнитура.
Ползите за кожата:
Специално вещество в доматите предпазва кожата от слънчеви изгаряния, а сьомгата е идеален източник на витални мастни киселини, които се грижат за еластичността на кожата.



Междинно похапване:
В блендер смесваме домат, червена чушка, малко чесън, червен лук, босилек, зехтин и винен оцет. Сервираме студено с малко бадеми.
Ползите за кожата:
Суровите продукти са пълни с антиоксиданти, витамини и минерали, докато бадемите са богати на мазнини, които подпомагат възстановителните процеси в клетките и лекуват възпаленията.

Междинно похапване:
Мариноваме ягоди в балсамов оцет и смесваме с маскарпоне и малко натурален йогурт.
Ползите за кожата:
Натуралният йогурт поддържа чревната ни флора във форма и спомага за доброто храносмилане, а ягодите притежават антиоксидантни свойства.
 

More from View Sofia

More Health