Следва

Дилън Пен се снима гола за списание Treats

Започна националното турне на Трона. Следваща спирка - Бургас

 Над 500 верни фена на Game of Thrones чакаха часове наред в петък вечерта, за да се снимат на трона от сериала пред крепостта Царевец във Велико Търново...

Culture преди 10 години

Над 500 верни фена на Game of Thrones чакаха часове наред в петък вечерта, за да се снимат на трона от сериала пред крепостта Царевец във Велико Търново. Тийнейджърка от Ямбол вдигна плаща, който покриваше трона, на фона на музиката от филма, изпълнявана от духовия оркестър на Търново под диригентството на Владимир Бошнаков.


 

Горящи факли, специална шатра и флагове с гербовете на родовете, пресъздаваха атмосферата от сериала. Много чужденци, почитатели на героите от Вестерос и гости на града се изненадаха да видят трона от култовата HBO продукция точно във Велико Търново.

Тронът, изкован от мечовете на победените войни, е неудобен, за да напомня за отговорността на властта, разказа легендата управителят на HBO България Димитър Нойков.

Домакинът на трона – кметът на Велико Търново Даниел Панов се пошегува, че кметският стол е толкова горещ, колкото тронът е неудобен.

Следващата спирка на Трона ще е в Бургас в понеделник и вторник, където 55 музиканти под ръководството на Левон Манукян, ще озвучат събитието. Оттам Железният трон ще отпътува извънредно за един ден за Стара Загора на 17 април – промяната в маршрута се налага заради силния интерес от страна на почитателите.

Новият, 4-ти сезон, на Game of Thrones започна на 7 април по HBO и HBO GO.

Още от днес (14 април 2014):

Коцето Калки официално представи Мартина като своя жена

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 14 - 20 април

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Кампаниите: Stella Jean пролет/лято 2014

Отблизо: Поп-ъп бутикът на Nicholas Kirkwood в Маями

Кампаниите: Mишел Уилямс новата кампания на Louis Vuitton

Любими есенни визии в щури gif-чета

Кирстен Дънст е пролетна принцеса на корицата на Harper’s Bazaar

Чудесата на съвременния дизайн. Или новите столове на Филип Старк за Kartell

MTV Movie Awards: 10 модни гафа в снимки!

Alexander Wang x H&M - името на следващата дизайнерска колаборация

И още...

More from View Sofia

More Culture

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?