Следва

Четиво в четвъртък: "Хладнокръвно" от Труман Капоти

Международното DJ състезание "Red Bull Thre3Style" с второ издание у нас

За втори път в България, се търси най-добрият, който да представи българската DJ сцена на Световния финал в Баку, Азърбейджан (1-6 септември).

Events преди 10 години
Red Bull Thre3Style (Тристайл) e международно състезание, което търси  най-техничните и оригинални като звук диджеи, които умеят да развълнуват публиката и да създадат настроение с музикалния си сет. По правило, музикалните стилове трябва да са най-малко три, което показва доколко диджеите са креативни и оригинални и умеят да „вдигнат“ почитателите на клубната парти музика.

За втори път в България, се търси най-добрият, който да представи българската DJ сцена на Световния финал в Баку, Азърбейджан (1-6 септември).

За Националния ни финал на 25.04 се класираха 6 диджея от различни градове и това са: Мария Панева, Miss Party – Бургас, Николай Атанасов, DJ Scrooge -София, Георги Пенков, DJ George – София,  Марко Божков, DJ Marco Bocka – Пазарджик, Атанас Петков, DJ Nasko – София и Марио Йорданов, DJ Mario от Русе, който е и миналогодишният победител от състезанието!

Журито тази година се разширява с един много специален гост, който ще подари на публиката и DJ сет на живо известния американски диджей, продуцент (и поет) от Ню Йорк: Рич Медина /www.richmedina.com/. За последното десетилетие Медина се е установил на върха на музикалната сцена на Филаделфия (или както казват на кратко-Philly). Рич Медина е един „възрожденец”, ясно изразителен изпълнител и „dirty” диджей, който върви „рамо до рамо” с най-добрите музиканти, и който ще превърне вашата вечер в едно неповторимо и незабравимо, музикално, танцувално и душевно преживяване. Изборът определя човека”! С това мото Рич Медина живее и трансформира слушането на музика на милиони хора по света.

Останалите членове, на които е оставен изборът за най-оригинален и техничен DJ са: Досю Амуджев /Groovy Sessions/, DJ Steven /Metropolis/, Илин Гривишки DJ ILKO /Magnetik Music/.

ПРОГРАМА
25.04,
петък, Sofia Live Club

22:00 часа – откриване, музикален сет на DJ Ilko.
Водещи: Ясен Петров /Metropolis/ и Досю Амуджeв /Groovy Sessions/
MC: LEXUS Michael Fleming
23:00 – Тристайл състезатели – 6 диджея правят своя сет от 15 мин.
00:45 -  Резултати и награждаване на победителя
01:00 - RICH MEDINA DJ SET
 
Състезателите трябва да изберат поне три музикални стила, които да съчетаят в един цялостен микс в рамките само на 15 минути. Няма ограничение за избора на стиловете, важното е да се получи добър краен резултат. 

Критерии за оценка/ JUDGING CRITERIA:
20% - Оригиналност на селекцията от тракове (White Lables, Edits, Own Routines, Dubplates)
30% - Крeативност на миксирането (Composition, Blends, Note Play, Word Play)
30% - Техничност на миксирането (Cutting, Scratching, Juggling, и др.)
10% - Сценично присъствие -  (Не е нужно да се прекалява/да се държите “crazy”).
10% - Реакция на публиката (Личи си, че искат още)

ФОРМАТ НА СЪСТЕЗАНИЕТО:
1.Всеки състезател се представя със сет от 15 минути по зададените критерии.
2.Състезателите свирят ‘back to back’ за кратък преход помежду си (30 секунди до 1 минута), докато публиката аплодира DJ-я, и водещият представя следващия DJ.
3. Редът на участниците се тегли на случаен принцип „от шапка“ преди състезанието.


More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 6 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?